Ünlü YouTuber, Samsung cihazlardaki probleme değindi!

Ünü YouTuber, Samsung cihazlardaki probleme değindi!

Samsung, geçmişte kalan pil sıkıntılarını tamamen atlatmamış olabilir. Ünlü YouTuber Mrwhosetheboss ve diğerleri, Samsung telefonlarındaki pillerin orantısız bir şekilde şiştiğini fark ettiler. İşte detaylar.

Bu, çoğunlukla pillerin patlama olasılığının daha yüksek olduğu eski cihazları etkilerken, bazıları yalnızca birkaç yaşındaki cihazlarda da problem keşfedildi. Örneğin 2020 dönemi Galaxy Z Fold 2 pilinde şişme söz konusu. Cihaz Genellikle açık bırakılıyor ancak pilinizin tehlikeli bir durumda olduğunu anlayamayacağınız kadar ince bir tasarımla geldiğinden sorun yaşanması çok olası. Ünlü YouTuber cihazlardaki probleme dikkat çekti.

Ünlü YouTuber, Samsung cihazlardaki probleme değindi!

Pil şişmesi yeni bir sorun veya Samsung’a özgü değil. Lityum piller yaşlandıkça, giderek kusurlu kimyasal reaksiyonları pil hücrelerini şişiren ve yangın riskini artıran gaz üretebilir.  Bir pili uzun süre şarj etmeden veya boşaltmadan bırakırsanız bunun yaşanması daha olasıdır ve birçok şirket (Apple gibi), bir cihazı uzun süre kullanmayacaksanız pilleri yaklaşık yüzde 50 şarjda tutmanızı önerir. Şişmenin son birkaç yılın Samsung telefonlarını diğer markalardan daha fazla etkilemesi ve güç paketlerinin bu tür tehlikeler olmadan beş yıl dayanacak şekilde derecelendirilmiş olması ise endişe verici. Ünlü YouTuber ise  bu problemlerin zararlı olabileceğini belirtiyor.

Sorunun ne kadar kapsamlı olduğu veya ne kadar sistemik olabileceği net değil. Ancak, şirketin daha fazla pil sorunuyla karşımıza çıkmayacağını söyleyebiliriz. Zira Galaxy Note 7’nin yangına dayanıklı pili, Samsung’un (geçici olarak) firmanın itibarını zedeleyen büyük bir geri çağırma gerçekleştirmesine neden oldu.

Samsung’un yeni patenti akıllı telefon dünyasında çığır açabilir