Ünlü Yazar Word Yazılımına İsyan Etti

Adsız1

Milyonlarca kullanıcısı bulunan Microsoft firmasının ürünü Word, geçtiğimiz günlerde ünlü bir yazarın eleştirilerine maruz kaldı. Ünlü yazar Microsoft firmasının bir monopol haline geldiğini ve daha iyi bir yazılım geliştirilmesi için yazılımcıların beynini yıkadığını söyledi.

Aslından yazarın Microsoft firmasına yaptığı eleştirilerin ana sebebi, kelime işlem yazılımı olan Word’un yazarların çalışma formatına uymaması ve bazı sorunlarının bulunmasıdır. Word programı kendisine eş değer yazılımlarca kıstas ürün olduğundan yani standartları belirlediğinden, her üretilen kelime işlem yazılımının Word ile eşleşmesi gerekiyor. Buda Word var olan sorunlarının her zaman için devam etmesi anlamına geliyor. Yazar Charles Stross’da bu duruma geçenlerde isyan etti. Yayın evlerinin de bu yazılımı kullanmak zorunda kaldığını söyleyen Stross, Word’un işleri zorlaştıran ve fazladan çalışmayı gerektiren yapısından son derece rahatsız olduğunu dile getirdi.

Adsız

Her yazılımcının Word gibi yazılım geliştirmek zorunda bırakılması durumunu anlamadığını söyeleyen Stross, bağımsız yazılımcıların daha zekice ve pratik olan bir yazılım geliştirmesinin önüne geçildiğini söyledi. Stross Word’un imla sorunları olduğunu, ayrıca da otomatik tamamlama uygulamasının iğrenç olduğunu anlattı. Formatlandırma, şekillendirme işlemlerinin yavaş olduğunu ve .doc formatında bir dosyanın bilgisayarı yavaşlattığını söyledi.

Sadece Yazar tarafından Word yazılımı eleştirilmiyor. Daha önce başka kişiler tarafından da eleştiriler ve çözüm önerileri sıralanmıştı. Ancak piyasaya liderlik yapan Microsoft bu eleştirileri kale almıyor gibi. Kendisine karşı üretilen açık kaynak kodlu programlar olsa da, piyasa da en sık kullanılan Word olduğu için bununla uyumluluk gösterme şartı kendilerinde aranıyor. Microsoft gibi bir yazılım firmasına da ihtiyaç var ama nerede o?