3D Gözlükler Yeni Ekran Teknolojisiyle Tarihe Karışacak

ss1

Çin Halk Cumhuriyeti Şinhua Ajansı tarafından geçilen bir habere göre, Çinli bilim adamları geliştirdikleri yeni ekran teknolojisi sayesinde 3D gözlükler tarihe karışacak. Geliştirdikleri ekranın patent işlemlerini tamamlayan Çinli bilim adamları, kısa süre içerisinde geliştirdikleri ekran teknolojisine sahip tablet, PC ve televizyonları piyasaya sürecekler.

Çin’in Şanghay şehrinde bulunan Ciatong Üniversitesi üyelerince geliştirilen ekran, 3D gözlüklerin tarih olmasını sağlayacak. 3D deneyimini çıplak gözle yaşamanın yolunu açacak olan teknoloji, PC, tablet ve televizyon teknolojilerine montaj edilerek 2014 senesinde satışının sağlanması düşünülüyor. Üniversitenin Spektrum Modülasyon Teknoloji Merkezi Müdür Yardımcı Fang Yong, çıplak gözle üç boyutlu görünümün elde edilebilmesi için, ekranlarda 3 boyutlu lenslerin yerleştirildiğini söyledi. Böylece bu lensler sayesinde 3D gözlük kullanımına gerek kalmayacağını belirtti.

ss

Söz konusu teknoloji kullanılarak üretilen tabletlerin fiyatı yaklaşık olarak 700 lira civarında olacaktır. Ancak Türkiye içerisinde satışı ne zaman sağlanacak bilinmiyor. Türkiye’de bu fiyata bir tablet iyi bir talep yaratır. Üstelik 3D deneyimi yaşatacak bir ekran teknolojisine sahip olunca tutulması, beğenilmesi daha da kolay olur. En kısa zamanda bu teknolojinin memleketimizde de satışa sunulması iyi olurdu. Ama daha bekleyeceğiz herhalde.