Anonymous’a Büyük Saldırı!

anonymous adli hacker

Dünya çapında büyük saldırıların altına imza atan ünlü hacker grubu Anonymous’un 2011 yılında saldırıların hedefi olduğu ortaya çıktı.

Edward Snowden tarafından sızdırılan birçok belgeden bazılarında Anonymous grubuna Britanyalı casuslar tarafından siber saldırılar gerçekleştiği belirtiliyor. NBC News göre, Britanya güvenlik teşkilatları arasında olan GCHQ (Government Communications Headquarters), JTRIG (Joint Threat Reasearch Intelligence Group) aracılığıyla ünlü hacker grubu Anonymous’a bir saldırı düzenlemiş. 2012 yılında gerçekleştirilen bir NSA konferansına ait belgelerde saldırıya ait detaylı bir açıklama da yer alıyor.

anonymous-adli-hacker-

Rolling Thunder adı ile gerçekleştirilen saldırı ile JTRIG, Anonymous üyelerine ait IRC odalarına saldırmış. Kendilerini Anonymous üyesi olarak gösteren bazı JTRIG ajanları IRC odalarına sızarak 2011 yılında gerçekleştirilen devlet sitelerine saldırıların altındaki isimleri ulaşmaya çalışmışlar. Hatırlatmakta fayda var, Anonymous 2011 yılında birkaç kredi kartı firması ile PayPal, FBI, CIA ve GCHQ gibi devlet sitelerine saldırılar düzenlemişti.

Sızdırılan belgelere göre JTRIG’ın amacının saldırıları gerçekleştiren kişileri bulmak ve gizli siber saldırılarda bulunmaktı. Bu operasyonun sonucu olarak birçok chat odaları tabiri caizse imha edilmiş ve bir kişi de Anonymous suçlusu olarak tutuklanmıştı.

Her ne kadar operasyon başarılı bir şekilde sonuçlansada JTRIG’in sınırları aştığı düşüncesi hâkim oldu. Operasyonda ortaya çıkarılan birçok Anonymous üyesi genç kişilerdi ve JTRIG’in hacktivist olarak adlandırılan bu kişilerin iletişim yollarına saldırması çoğu kişi tarafından kişilerin özgür ifade haklarına saldırı olarak tanımlıyor. McGill Üniversitesi antropoloji profesörü ve Anonymous ile ilgili bir kitap yazan Gabriella Coleman’a göre Anonymous grubuna saldırmayı “politik görüşlerini bildirdiklerini için halkı hedef almak ile aynı şey” şeklinde ifade ediyor.

Cortana ile Hayaller Gerçek mi Oluyor?