Uncharted filmi kendi alanında bir rekor kırdı

uncharted filmi

Uzun zamandır beklenen ve nihayet Şubat ayında gösterime giren Uncharted filmi, kendi alanında bir tür rekor kırıyor.

Uncharted filmi kendi alanında bir rekor kırdı. Oyun dünyasının en karakteristik yapımlarından biri olan ve bugüne kadar bu platformda elde ettiği başarılarla adından bahsettiren Uncharted, bir süredir beyaz perde hazırlıklarıyla gündeme geliyordu.

Sektörden bildiğimiz üzere, genelde oyundan sinemaya uyarlanan yapımlar beklentilerin çok altında kalır ve istenilen başarıya bir türlü ulaşamazlar. İşte bu nedenle Uncharted’ın da nasıl bir performans sergileyeceği büyük merak konusuydu. Ancak Uncharted, bugüne sergilediği başarı ile herkesi şaşırtmayı başardı.

18 Şubat 2022 tarihinde vizyona giren film, sergilenmeye başladığı günden bu yana 339 milyon dolarlık bilet satışına ulaştı. Bu sayı oyun uyarlaması filmler içerisinde Uncharted’ı en iyi 5. yapım haline getirdi.

uncharted

Uncharted filmi kendi alanında bir rekor kırdı

Tabi şimdi akıllardaki soru Uncharted bu sıralamada daha ne kadar yukarıya çıkabilir. Aslında Uncharted’ın ilk iki sırayı alması pek mümkün görünmüyor çünkü zirveye baktığımız zaman burada Warcraft ve Detective Pikachu gibi iki efsane var. Nitekim Warcraft vizyonda kaldığı süre boyunca 440 milyon dolarlık hasılat elde etmişti. Pokemon Detective Pikachu’ya baktığımız zaman ise 434 milyon dolarlık bir getiriye ulaştığını görüyoruz.

Bu açıdan bakıldığında, Uncharted’ın ilk iki şansı yok gibi ancak 4.’lük için rakibi olan The Angry Birds Movie’yi geride bırakması kimseyi şaşırtmayacaktır. The Angry Birds Movie, vizyonda kaldığı süre boyunca dünya genelinde toplam 352 milyon dolarlık bir hasılat elde etmişti.

Sosyal medya kullanıcı sayısı 68,9 milyon oldu