Uluslararası uzay istasyonu Rusya’ya veda edebilir

Uluslararası uzay istasyonu

Uluslararası uzay istasyonu önemli bir kararın eşiğinde. ABD ve Avrupa için açık bir tehdit haline gelen Rusya yeni bir video paylaştı.

İnsanlığın en büyük mirasları içerisinde yer alan uluslararası uzay istasyonu büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Devlet destekli bir medya kuruluşu tarafından Rus kozmonotların buradan nasıl ayrıldığı video ile gösterildi. Paylaşılan videoya bakacak olursak adeta korku filmi gibi olduğunu söyleyebiliriz.

Uzay istasyonu yörüngesindeki rotasının düzgün bir şekilde kontrol edilmesi büyük öneme sahip. Ruslar bu istasyonu kontrol ediyor. Eğer gerekli uzay programları uygulanmaz ise uzay istasyonu Avrupa veya ABD’nin üzerine bile düşebilir. Böyle bir durumda hem ciddi bir kayıp yaşanacak hem de insanların hayatı tehlikeye girecek.

Uluslararası uzay istasyonu risk altında

NASA Watch tarafından konu ile ilgili Twitter üzerinden bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşıma baktığımızda Rus kozmonotların diğer ekip arkadaşlarına veda ettiği ve ayrıldığı görülüyor. Rusya uzay ajansı hatırlayacağınız üzere ABD’yi tehdit etmişti. Kendilerinin buradan ayrılma ihtimali olduğunu söylemişti.

Uluslararası uzay istasyonu

SpaceX CEO’su Elon Musk ise böyle bir problem olması halinde kendilerinin işin içerisine girebileceğini söyledi. Devasa istasyonu havada tutma sözü veren SpaceX, kendisine pay çıkarmayı başardı. Aslına bakacak olursak Eğer Ruslar buradan ayrılırsa büyük bir kaza meydana gelebilir.

Elon Musk uzay süpürgesi cevabı gündeme bomba gibi düştü

Uluslararası uzay istasyonu ile ilgili yapılan bu paylaşım aynı zamanda tehdit içeriyor. Belki de devasa yapı ABD veya Avrupa gibi bölgelere düşecek. Ayrıca astronotların buraya taşınması konusunda Rusya son derece önemliydi. Gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.