Uluslararası Hemşireler Günü kutlu olsun!

hemsire

Uluslararası Hemşireler Günü (International Nurses Day) kutlu olsun. İyi ki varlar ve hep olacaklar!

Bugün, Uluslararası Hemşireler Günü (International Nurses Day). Sağlık sektörünün en önemli emekçilerinden olan hemşireler için her sene 12 Mayıs itibarıyla pek çok ülkede kutlamalar gerçekleştiriliyor ve bu güne özel olarak hazırlanan içeriklerle hem hemşireler hem de vatandaşlar için faydalı bilgilerin paylaşılması hedefleniyor.

Uluslararası Hemşireler Günü, 1965 yılından beri kutlanıyor. Biraz daha geriye gidecek olursak, Amerika’da Sağlık ve Eğitim Departmanı’nda görevli memurlardan biri olan Dorothy Sutherland, dönemin Başkanı Dwight D. Eisenhower’a “Hemşireler Günü” ilan edilmesi için bir öneri götürmüş, ancak bu öneri kabul edilmemiş.

Uluslararası Hemşireler Günü kutlu olsun!

1974 yılına gelindiğinde ise, HemşirelerGünü olarak kutlanması için 12 Mayıs tarihi seçilmiş. Bu tarihin seçilme sebebi ise, modern hemşireliğin kurucusu olarak kabul gören Florence Nightingale’in doğum günü olması. Her sene bu gün için bir de tema belirleniyor. 2020 yılının teması olarak Dünya Sağlığı için Hemşirelik (Nurses: A voice to lead – Nursing the World to Health) belirlendi.

Hemşirelere, daha doğrusu tüm sağlık çalışanlarına özellikle bu son aylarda ne kadar ihtiyacımız olduğunu, ne kadar önemli olduklarını bir kez daha fark ettik. Onlar olmadan Koronavirüs salgını gibi ciddi salgınlardan korunabilmemiz mümkün olamaz. Çoğu zaman kendi hayatlarını ikinci plana atarak hastaları iyileştirmek için savaşan bu fedakar insanlar, sağlık ordumuzun en önemli parçaları arasında yer alıyor.

Biz de Donanım Günlüğü ailesi olarak kutluyoruz. Var olsunlar!

Oppo Find X2 inceleme! 120 Hz ekran ile sen ne yaptın öyle!