Ulaşım sektörü zam üstüne zam alıyor: Otobüs biletleri ucuz olmayacak

ulaşım sektörü zam haberleri

Şu sıralar ulaşım sektörü zam haberleri ile çalkalanıyor. Görünen o ki otobüs biletleri artık eskisi kadar uygun fiyatlı olmayacak. Hadi gelin yaşanan tüm zorluklara birlikte göz atalım.

Şehirler arası yolculuk koronavirüs nedeniyle ciddi bir fiyat artışı yaşamıştı. Tam kapanma döneminde ise fiyatlarda yine yükseliş devam etti. Fakat insanlar daha çok evlerinde olduğu için kimse pek farketmedi. Şimdi ise fiyat artışları herkesi korkutacak düzeye ulaştı.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan tarafından yapılan açıklamalarda bugünden itibaren ciddi bir zam geleceği ifade ediliyor. Üstelik sadece birkaç otobüs firması değil aynı zamanda birçok ulaşım şirketi fiyatlarda ciddi zamlar yaptı.

Ulaşım sektörü zam nedeniyle kan kaybına uğrayacak

Türkiye’de en fazla tercih edilen ulaşım türleri havayolu ve karayolu olarak ikiye ayrılıyor. Her ne kadar demiryolu önemli bir alternatif olsa bile yine de trafiğin önemli bir bölümünün karayolu ile sağladığını söyleyebiliriz. Bu nedenle otobüs firmaları ciddi bir öneme sahip.

ulaşım sektörü zam haberleri

Ulaşım sektörünün mihenk taşları olarak adlandırılan kişiler tarafından yapılan açıklamalarda otobüs fiyatlarının çok sert yükseldiği ifade edildi. Mesela sadece 3 hafta içerisinde yaklaşık olarak yüzde 80 oranında artış ortaya çıktı. Bu rakamlar seyahat etmek isteyen kişileri vazgeçilebilir.

THY ve otobüsler seferlere başlıyor: İşte detaylı tarihler!

Her ne kadar ülkede yabancı turiste büyük önem verilse bile yine de yerli turist önemli bir etkiye sahip. Bu nedenle ulaşım sektörünün bu kadar pahalı olmaması gerekiyor. Aksi halde büyük oranda turizm sektörü için kan kaybı yaşanabilir. Peki siz otobüs fiyatlarında meydana gelen bu tür sert fiyat artışlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?