Uçak biletlerine yeni düzenleme geliyor: Fiyatlar artacak!

ulaşım sektörü zam haberleri

Ortaya çıkan bir habere göre uçak biletlerine yeni düzenleme yapılması planlanıyor. Böylece bilet fiyatlarında bir miktar yükseliş ortaya çıkabilir. İşte merak edilen tüm detaylar.

Uçak biletlerine yeni düzenleme uzun bir süredir konuşuluyordu. Bu kadar tartışılmasının asıl nedeni ise tavan fiyatları ile ilgiliydi. Bu fiyat düzenlemesi tüketiciyi büyük oranda koruyordu. Özellikle bayramlarda iç hat fiyatları adeta kontrolden çıkıyordu. Bunu engellemek için taban fiyat uygulaması getirdiler.

Her ne kadar uzun bir süre tavan fiyat uygulaması tüketiciyi korusa bile bundan yavaş yavaş vazgeçildiği görülüyor. Özellikle bayramlarda özel günlerde ve tatillerde çok büyük fiyat artışları yaşanabilir.

Tavan fiyat uygulamasının kaldırılması cep yakacak

İç hat uçak biletleri ile ilgili yeni gelecek olan tavan fiyat kaldırılması sektörü derinden etkileyecek. Pandemi nedeniyle adeta sinek avlayan havayolu şirketleri bu sefer fiyat artışları nedeniyle zor durumda kalabilir. Ayrıca tüketici bu işten pek memnun olmayacak.

uçak biletlerine yeni düzenleme

Tavan fiyat uygulamasının kaldırılması ile birlikte çok absürt fiyat tabloları ortaya çıkabilir. Elbette böyle bir durumda düşük fiyat veren şirket kazanmış olacak. Fakat pandemi nedeniyle masrafların artması ve genel yolcu sayısındaki azalış ciddi anlamda zorlayacak.

Facebook yeni akıllı gözlük teknolojisiyle gelecek: İşte merak edilen detaylar

Ulaştırma Bakanlığı ve havacılık sektörü konuyla alakalı tartışmaları devam ettiriyor. Bilet fiyatlarının piyasa koşullarında belirlenmesi gerektiği ifade ediliyor. Ancak tatil döneminde aşırı fiyatların görülmesi yeniden böyle bir talebi ortaya çıkarabilir. Peki sizce uçak biletlerinde tavan fiyat kaldırılmalı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.