2023 sadece zenginlere yaradı, daha zengin oldular

Elon Musk Twitter'ı devraldığı için ifade verecek!

2023 yılı iyisiyle kötüsüyle bitmek üzere ve bu yılın kesinlikle zenginlere yaradığını söyleyebiliriz. İşte tüm detaylar.

2023 yılı zenginlere daha fazla yaradı denebilir. Hayat pahalılığı krizi birçok kişi için Noel’de masaya yemek koymayı zorlaştırdı, ancak hem ABD’li teknoloji milyarderleri hem de Rus oligarklar için bayram dönemi oldukça verimli geçiyor. Rakamlar, Elon Musk ve Mark Zuckerberg’den Britanyalı James Dyson ve Manchester United’ın en yeni hissedarı Jim Ratcliffe gibi görece zengin isimlere kadar dünyanın en zenginlerinin 2023’te çoğunlukla daha da zenginleştiğini gösteriyor. Rus oligarklardan oluşan bir zümre bile, Ukrayna Rusya savaşına rağmen en azından kağıt üzerinde servetlerini artırmayı başardı.

2023

Dünyanın en zengin 50 insanından 12’si 2023’te para kaybederken geri kalanı enflasyona göre ayarlama yapılmadan da olsa para yığınlarının büyümesini izledi. İlk 500’ün %77’si, bazıları neredeyse hayal bile edilemeyecek miktarlarda zenginleşti.

Bloomberg tarafından derlenen, dünyanın en büyük 500 milyarderinin servetini takip eden günlük verilere göre Musk, tahmini net serveti 235 milyar dolar ile listenin başında yer alıyor.

Eski adıyla Twitter olarak bilinen X’teki hisselerinin, 2022’de 44 milyar dolar ödedikten sonra yarıdan fazla düştüğü yönündeki haberlere rağmen, Güney Afrika doğumlu milyarderin geçim kaynağı olan şirketi Tesla imdadına yetişti.

Elektrikli otomobil şirketinin hisseleri bu yıl iki kattan fazla artarak şirketin yaklaşık 816 milyar dolarlık kavramsal piyasa değerine sahip olmasını sağladı.

2024 ve Sonrasını Şekillendirecek 5 Öncü Teknoloji Trendi