Galaxy Note7 FE Oreo güncellemesi yayınlandı

note 7

Samsung’un 2016 yılında satışa sunduğu Galaxy Note7 şirket tarihine kara bir leke olarak geçmişti. Note7’nin üretim aşamasında bazı testlerin es geçilmesi, telefonun batarya güvenliğini tehlikeye atmış, sonuç olarak bu model kullanıcıların elinde patlamaya başlamıştı. Öyle ki Samsung bile kısa süre sonra Note7’yi geri toplatma kararı almış, THY’nin de aralarında bulunduğu onlarca uçuş şirketi bu telefonla uçağa binilmesini yasaklamıştı. Nitekim geri toplatılan Note7’ler geçtiğimiz yıl Galaxy Note7 FE ismiyle tekrardan satışa sunulmuştu. Samsung ikinci defa satışa sunduğu bu modeller için yeni bir güncelleme yayınladı.

Galaxy Note7 FE Oreo güncellemesi Türkiye’ye de gelecek

Samsung, Fan Edition olarak duyurduğu Note7’yi ilk olarak yalnızca Güney Kore’de satışa sunmuştu. Fakat sizlerin de tahmin edebileceği üzere bu model pek ilgi çekmedi. Çünkü Samsung fiyat anlamında da kullanıcıları cezbedecek bir seçenek sunmamıştı.

Güney Kore pazarında beklediği ilgiyi göremeyen Galaxy Note7 FE, sonrasında global pazara da açıldı. Samsung’un elindeki stok oldukça sınırlı olduğu için pazarlama için güçlü olduğu bölgeleri tercih etti.

Bu bölgeler içerisinde Türkiye’de yer aldı. Hali hazırda şu anda ülkemizde Galaxy Note7 FE satın almak mümkün.

Güney Koreli teknoloji devi ikinci defa satışa sunduğu cihazı için kısa süre önce Oreo güncellemesinin geleceğini açıklamıştı. Nitekim geçtiğimiz gün bu güncellemenin dağıtımına başlandı. İlk olarak Güney Kore’de kullanıma sunulan Oreo güncellemesi bir hafta içerisinde tüm Note7 FE modellerine ulaştırılacak.

Ucuz fiyatlı iPhone 2018 o özellikten mahrum olacak