Ucuz akıllı telefon almak isteyenler buraya!

Akıllı telefon pazarı yeniden büyümeye başladı!

Son dönemde kurlarda yaşanan düşüş telefon fiyatlarına da yansımış durumda. Peki ucuz akıllı telefon almak mümkün mü? İşte bu sorunun yanıtı.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan koronavirüs salgını tüm sektörleri etkiledi. Pek çok ülkedeki üretim faaliyetleri durdurulurken, ekonomik anlamda da çöküşler yaşandı. Ülkemizde bile dolar bir ara 8.6TL seviyelerine kadar çıkmıştı. Şimdi her ne kadar 7TL seviyesine düşmüş olsa da telefon fiyatlarında öyle müthiş bir fiyat düşüşü yaşanmadı.

Peki bu durum gerçek mi? Yani ciddi ciddi telefon fiyatları aynı mı kaldı? Aslında bu durum biraz da markalarla alakalı. Kimi üreticiler Türkiye’deki fiyatlarını aşağı çekerken, kimileri ise popülaritesine güvenip fiyat bandını sabit tuttu.

Ucuz akıllı telefon almak isteyenler buraya!

Bu durumu iki basit örnekle açıklamak mümkün. Pandemide, fiyatların pik yaptığı dönemde fiyatı 3200 TL’ye çıkan Samsung M31 hala aynı fiyat kalibresinde satılıyor.

Öte yandan pandemi döneminde ülkemizde 4000 TL’lik bir fiyattan satışa çıkan TCL 10 Plus ise şimdilerde 2600 TL seviyelerinden satılmakta.

Yani ucuza telefon almak için doğru markaya bakmanız yeterli olacaktır. Popüler markalar genel olarak popüler modellerinin fiyatını aynı tutarak nasıl olsa satıyor mantığı güdüyorlar.

Lakin arka planda aynı donanımı hatta fazlasını çok daha ucuza alabileceğiniz modeller olduğunu da unutmayın. Elbette yine de tercih sizin. Sonuçta ucuz akıllı telefon modelleri yok değil. Yapmanız gereken tek şey doğru markalara bakmak.

Samsung S21+ donmaya başladı! Yetkililer normal dedi