Akıllı telefon fiyatları nereye gidiyor

akıllı telefon fiyatları p

#İŞBİRLİĞİ

Hemen hemen herkesin cebinde görmeye alışık olduğumuz akıllı telefonlar artık lüks olmaya başladı. Peki ne olacak bu akıllı telefon fiyatları?

Teknoloji dünyasında genel bir inanış vardır. Teknoloji ne kadar gelişirse, fiyatlar da o kadar makul seviyelere iner. Bu inanışın genel itibari ile doğru olduğunu söylemek mümkün. Fakat bazı istisnai durumlar da yok değil. En azından bizim ülkemiz için konuşacak olursak, ucuzlamasını beklediğimiz şeylerin, pahalanmasına alışığız diyebiliriz. Evet, bu seferki konumuz akıllı telefon fiyatları.

Son bir iki senedir, akıllı telefon fiyatlarında gözle görülür artışlar yaşanmaya başladı. Üstelik bu artışlar öyle yüzde 5’le ya da yüzde 10’la falan da sınırlı değil. Hali hazırda bu rakamlar bile fazlayken, akıllı telefon fiyatları yüzde 40’lara varan zamlara maruz kaldı.

Gerçi bu gidişle yüzde 40’lı zamlara da alışacağız fakat, orası da işin ayrı bir boyutu. Akıllı telefonlara dönecek olursak, artık üst segment bir model almak, ciddi anlamda önemli bir lüks haline geldi. Öyle görünüyor ki Türkiye’de yavaş yavaş orta segment modellerin hüküm sürdüğü bir ülke haline gelecek.