İthalatçı garantili akıllı telefon alınır mı?

ithalatçı garantili telefon

#İŞBİRLİĞİ

Ülkemizde firma garantili akıllı telefonlar haricinde, ithalatçı garantili akıllı telefon modelleri de bulunuyor. Peki bunlar ne derece güvenli? İşte yanıtı.

Malum ülkemizde son dönemde akıllı telefon fiyatları hayli yükseldi. Hal böyle olunca genel ilgi üst segment modellerden orta, hatta giriş seviyesindeki modellere kaydı. Dilerseniz bu konu hakkındaki görüşlerimize aşağıdaki makaleden göz atabilirsiniz.

Türkiye’de en çok satan akıllı telefonlar için tıklayın

Genel olarak global pazarda popüler olan üreticiler, ülkemizde de resmi olarak boy gösteriyorlar. Fakat üreticilerin ülkemizde belirledikleri fiyatlarla, ithalatçı garantili akıllı telefon modelleri arasında hayli fiyat farkları bulunuyor.

İthalatçı garantili akıllı telefon ne demek?

Öncelikli olarak şu soruya açıklık getirelim. İthalatçı garantili akıllı telefon ne demek? Bugün bir akıllı telefon satın almak için herhangi bir e-ticaret sitesine girseniz, karşınıza pek çok farklı fiyat seçeneği çıkıyor.

X bir telefonu arattığınızda 1000TL ile 1500TL arasında fiyatlarla karşılaşabiliyorsunuz. Peki bu fiyatlar neden birbirinden bu kadar farklı? Satılan ürünlerde mi bir farklılık var?

Aynı telefonun bir yerde 1000TL’ye, başka bir yerde ise 1500TL’ye satılması kafanızı karıştırabilir. Fakat bu iki satıcının da aynı marka ve aynı model telefonu satmadığı anlamına gelmiyor. Sadece bu iki satıcının size verdikleri garanti opsiyonlarında farklılıklar olabilir.

ithalatçı garantili telefon 2

Örneğin bir Samsung modeli arattığınızda bazı satıcılar Samsung Türkiye garantisi verirken bazıları ise ithalatçı garantisi veriyor. Peki bu ikisi arasında nasıl bir fark var? Şimdi bunu cevaplayalım.

İthalatçı garantiye güvenilir mi?

Samsung ya da herhangi bir kurumsal şirketin garanti kapsamında olan cihazlar, direkt olarak o firmanın yetkili servislerinde tamir görüyor. Tamir edilemeyen cihazlar da değiştiriliyor.

İthalatçı garantili cihazlarda ise süreç biraz daha farklı. Genelde bu ithalatçılar belli özel teknik servislerle anlaşma sağlıyorlar. Telefonunuza herhangi birşey olduğunda sadece ithalatçının sizi yönlendirdiği teknik servisten destek alabiliyorsunuz.

Genelde ithalatçı garantili cihazlarda değişim pek olmuyor. Telefonu öyle ya da böyle tamir ediyorlar. Ya da garanti süreniz dolana kadar tamir ettik, edeceğiz mantığıyla sizi oyalıyorlar.

Peki ithalatçı garantili ürünlerin avantajı ne? Elbette fiyatı. Az önce yukarıda da belirttiğimiz üzere, ithalatçı garantili ürünler, normal kurumsal garantili ürünlere göre çok daha ucuz oluyor.

Sonuç olarak size birebir aynı ürünü gönderiyorlar. Dolayısıyla ürünü dikkatli kullanıp, kısa süre içerisinde bozmazsanız hayli avantajlısınız. Fakat değişim gerektiren bir arıza ile karşılaşırsanız, biraz canınız sıkılabilir.

ithalatçı garantili telefon 1

Biraz şans meselesi

Toparlamak gerekirse, ithalatçı garantili ürünler biraz şans meselesi diyebiliriz. Öyle telefonunuzda önemli bir arıza olmadığı sürece tamiri mümkün oluyor. Kamera değişimi, parça değişimi, ekran değişimi gibi işlemler garanti sürecinde basit bir şekilde halloluyor.

Fakat az önce de belirttiğimiz üzere, telefonun tamiri mümkün değilse ve değiştirilmesi gerekiyorsa, süreç biraz sıkıntılı bir hal alabilir.

Açık konuşmak gerekirse, ithalatçı garantili bir ürün biraz da sizin şansınızla alakalı. Tabi ürünü almadan önce o ithalatçı ile ilgili yorumlara bakmanızda da fayda var.

Özellikle internet üzerinden satış yapan ithalatçılar yerine, fiziksel adrese sahip ithalatçılardan alış veriş yapmanızı tavsiye ederiz. Tabi ki yine de tercih sizin.