Türkiye’deki en ucuz amiral gemisi modelleri (Aralık 2018)

en ucuz amiral gemisi modelleri

#İŞBİRLİĞİ

Şu aralar üst segmente hitap eden bir akıllı telefon satın almak için, ufak bir servet ödemek gerekiyor. Peki Türkiye’deki en ucuz amiral gemisi modelleri hangileri? İşte yanıtı.

Son altı ayda akıllı telefon fiyatlarında muazzam bir artış gerçekleşti. Bunu birkaç baz model üzerinden anlamak bile mümkün.

Geçtiğimiz yıl Apple iPhone X’i 6099 TL’den satışa sunduğunda büyük tepki çekmişti. Genel kanı kimsenin 6099TL’yi bir telefona vermeyeceği yönündeydi. Nitekim arada bir yıl geçmişken iPhone X ile aynı fiyattan yani 999 dolardan duyurulan iPhone XS ülkemizde 9899TL’den satışa sunuldu. Yani sadece bir sene içerisinde 999 dolarlık bir telefon 3800TL zamlanmış oldu.

Elbette burada Apple’ın absürt fiyat politikasının etkilerini de göz ardı etmemek gerekiyor. Yoksa Türkiye’de amiral gemisi düzeyinde bir akıllı telefon edinmek için bu kadar para harcamanıza gerek yok.

Bu yazımızda Türkiye’deki en ucuz amiral gemisi modelleri ile karşınızdayız. Türkiye’deki en ucuz amiral gemisi modelleri listesini oluştururken, cihazların üst segment yonga setleriyle donatılmasını baz aldık.

Basit bir şekilde anlatmak gerekirse, herhangi bir telefonun amiral gemisi düzeyinde satılması için Snapdragon 845, Kirin 980 ya da Apple A12 yonga setini kullanması gerekiyor. Şimdilik bu üç yonga setinin piyasadaki en uç yonga setleri olduğu söylenebilir.

Lafı daha fazla uzatmadan sizleri Türkiye’deki en ucuz amiral gemisi modelleri ile başbaşa bırakalım.

Xiaomi Pocophone F1

pocophone f1

Yonga Seti: Snapdragon 845
RAM: 6GB
Dahili Depolama: 64GB
Kamera: 12MP + 5MP / 20 MP
Ekran: 1080 x 2246 px 6.18 inç
Batarya: 4000 mAh
Fiyat: 2700 TL