Türkiye’de mobil uygulama indiren kişi sayısı azalacak: İşte oldukça ilginç tahminler

Apple ve Google uygulama içi ödeme kuralları nedeniyle incelemeyle karşı karşıya

Dünyada ve Türkiye’de mobil uygulama indiren kişi sayısı ile ilgili bazı araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmalar sonucunda şirketler kendileri için yeni stratejiler belirliyor. Hadi gelin konuyla ilgili raporlara birlikte bakalım.

Sensor Tower’ın araştırmalarına baktığımızda Türkiye’de mobil uygulama indiren kişi sayısı ile ilgili ilginç tahminler yaptığını söyleyebiliriz. Yapılan araştırmalarda Google Play Store içerisinde en fazla uygulama indiren 7. ülke konumundayız. Bu gerçekten de beklentilerin çok üzerinde. Ancak gelecek ile ilgili tahminler sizi üzebilir.

Yapılan tahminlere bakıldığında hem App Store hem de Google Play Store platformunda Türkiye’den uygulama indiren kişi sayısının azalacağı ifade ediliyor. Bunun birçok nedeni olduğunu söyleyebiliriz. Sebeplere bakmadan önce raporun 2021 sonuçlarına biraz daha dikkatli göz atmak gerekiyor.

Türkiye’de mobil uygulama indiren kişi sayısı dramatik olarak düşebilir

Yapılan araştırmalarda Türkiye’nin en fazla mobil uygulama indiren ülkeler içerisinde yer aldığı görülüyor. Listede 1. sırada Hindistan var. Onun hemen ardından Brezilya, Endonezya ve ABD geliyor. App Store verilerine baktığımızda ise ABD listenin zirvesinde.

Türkiye'de mobil uygulama indiren

2021 sıralamasında Google Play Store indirmeleri değerlendirildiğinde Türkiye’nin 7. sırada olduğu görülüyor. Bu durum ülkede uygulamalara karşı pozitif bir bakış açısının olduğunu gösteriyor. 2016 yılından bu yana uygulama indirme oranlarında düşüş gerçekleşen ABD ise Türkiye’nin sadece 3 adım ilerisinde.

Apple çalışanları şirket içi uygulamalarda değişiklik talep ediyor

Geleceğe projeksiyon tuttuğumuzda Türkiye’nin ilk 10 içerisinde yer alamayacağı ifade ediliyor. Özellikle kur fiyatları nedeniyle yaşanan problemler Google Play Store üzerinden uygulama indirilmesini engelliyor. Ayrıca alım gücünün azalması yine en büyük etkenler arasında yer alıyor. Peki sizce de Türkiye’de mobil uygulama indirme sayısı azalacak mı?