Ücretli sosyal medya devri başlıyor!

Facebook AB'de reklamlar sunmak için izin almak zorunda kalacak

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, gelirlerini arttırabilmek için ücretli abonelik sistemine geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Ücretli sosyal medya devri başlıyor! Dünyanın en çok aylık aktif kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, “Meta Verified” adında yeni bir abonelik sistemine hazırlanıyor. Twitter’ın “Twitter Blue” abonelik hizmetinin ardından Facebook da üyelik bazlı bir hizmet sunmaya karar vermiş gibi görünüyor. Facebook kurucusu MarkZuckerberg tarafından kullanıcılara gönderilen bir mesajda, abonelik sistemiyle birlikte mavi rozetin yanı sıra birçok avantajın sunulacağı da açıklandı.

Twitter, yeni bir özelliği daha ücretli yapacak

Web kullanıcıları için aylık 11,99 dolar ve iOS kullanıcıları için 14,99 dolar olan Meta Verified, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kısa bir süre içerisinde kullanıma sunulacak. Abonelik hizmeti ile birlikte, kullanıcılar hesaplarını bir kimlik kartıyla doğrulayabilir, mavi rozet alabilir, sahte hesapların taklit etmesini önleyebilir ve doğrudan müşteri desteğine erişebilirler.

Milyarderler servetini hızlıca

Ücretli sosyal medya devri başlıyor!

Meta Verified abonelik sistemi, Facebook’un dijital güvenliği ve özgünlüğü artırma hedefleriyle uyumlu olarak tasarlanmış bir sistem olarak lanse ediliyor. Tabi buradan anladığımız şey Facebook, bir süre sonra Instagram gibi diğer sosyal medya platformlarında da benzer üyelik tabanlı hizmetler sunmaya karar verebilir.

Facebook artık 2 milyar kullanıcıya sahip

Twitter ve Facebook gibi sosyal medya devleri, abonelik tabanlı hizmetler sunarak, kullanıcılarının daha kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşamasına olanak tanımak istiyorlar. Bu hizmetler, kullanıcıların sosyal medyadaki etkileşimlerini artırmak ve daha iyi bir platform deneyimi sağlamak için gibi görünse de perdenin arkasında daha fazla gelir elde etme isteğinin olduğu da kesin.

Yeni Twitter CEO’su kim olacak