Uçan araba yapımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ısrarcı: Hayal mi gerçek mi

Uçan araba yapımı

Uçan araba yapımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı büyük bir ısrara sahip. Özellikle son dönemlerde bu ısrar çok daha net bir şekilde görülüyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir imza törenine katılmıştı. Burada uçan arabalar ile ilgili önemli detaylara yer veren Varank, bunun hayal olmadığını söylüyor. Ayrıca her yıl düzenlenen Gökyüzü Gözlem Şenliği hakkında da bazı ifadelere yer verdi. 12 ile 15 Ağustos tarihleri arasında her yıl Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliği yapılacağını söyledi.

Bu kapsamda konuşmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı, uçan arabaların hayal olmadığını belirtti. Türkiye’de bu tür haberler çıkınca genellikle dalga konusu olabiliyor. Fakat Mustafa Varank bu konuda fazlasıyla ciddi olduklarını söyledi.

Uçan araba yapımı büyük tartışma konusu

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yine benzer ifadelere yer vermişti. Hatta o daha da ileriye giderek uçan arabalarda dünya liderliğine oynayacaklarını söyledi. Bunun üzerine sosyal medya platformlarında konuyla ilgili geniş bir paylaşım yelpazesi oluşturuldu.

Uçan araba yapımı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise çalışkan gençlerle uçan araba konusunda dünya liderliğine hazır olduklarını söyledi. Ayrıca bunu insansız hava araçları üzerinden değerlendirdi. Bu teknolojide dünya devi olduklarını söyleyen Mustafa Varank uçan arabalarda da benzer bir atılım beklediğini belirtti.

Hyundai uçan arabalar hakkında kesin konuştu: Yakında her yerde olacaklar

Aslına bakacak olursak birçok kişi bu konuda yorum yapmak için TOGG araçlarını bekliyor. Eğer Türkiye elektrikli araç üretiminde iyi bir noktaya gelebilirse bu en azından umut verecektir. Peki sizce gerçekten de Türkiye uçan araçlar konusunda dünya lideri olabilir mi?