Ubisoft taciz skandalları gündeme bomba gibi oturdu: Şirketin tamamı mahkemede

Ubisoft

Ubisoft taciz skandalları bir türlü durmak nedir bilmiyor. Son ortaya çıkan bazı detaylar konunun daha fazla uzayacağını gösteriyor. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Fransa Oyun Çalışanları Birliği tarafından bu konu hakkında önemli bir açıklama yapıldı. Cinsel taciz suçlaması ile ilgili tüm şirketin suçlu olduğu söylendi. Ubisoft yaklaşık olarak 1 yıldır herhangi bir açıklama yapmamıştı. Olay yavaş yavaş unutulmaya başlandı. Ancak hiç beklenmeyen bir şekilde aniden patlak verdi.

Solidaires Informatique isimli kuruluş tarafından yeniden mahkemeye verilen Ubisoft, böylece gündeme taciz iddialarıyla tekrar geldi. Hatırlayacağınız üzere şirkette bulunan bazı yöneticilerin çalışanları taciz etmesine rağmen hiçbir ses çıkarılmadığı ifade edilmişti.

Ubisoft taciz skandalları ağır tazminat getirebilir

Yaşanan tüm bu gelişmeler üzerine Fransa’da bazı oyun geliştiricileri sendikaları devreye girdi. Bu sendika birçok üst düzey yetkiliyi mahkemeye verdi. En tepeden en diplere kadar neredeyse tüm yöneticiler dava süreci ile karşı karşıya kaldı.

Ubisoft taciz skandalları

Normal şartlarda bu davada sadece bazı yöneticiler suçlanıyordu. Ancak yeni bir mahkeme başlatıldı ve böylece cinsel tacize müsait bir yönetim sistemi kurma suçlaması yöneltildi. Ubisoft şirketine yöneltilen bu suçlama ile birlikte yüklü miktarda tazminat alınabilir. Solidaires Informatique isimli kuruluşun avukatı Maude Beckers, mümkün olan en ağır cezayı isteyeceklerini ifade etti.

Yeni Assassin’s Creed oyunu büyük tepki toplayacak: Ubisoft linç yemek istiyor

Ubisoft ve çalışanları ile ilgili şu anda delil toplanıyor. Eğer yeterli miktarda kanıt bir araya getirilirse ciddi tazminat alınabilir. Oyun sektörünün dev isimlerinden Ubisoft ise beklenmeyen bir ceza ile karşı karşıya kalabilir. Peki siz yaşanan bu cinsel taciz skandalları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.