Uber’den şok karar, yakıt için ekstra ücret alacak!

Uber ses kaydı özelliği

Gerek ülkemizde gerekse de dünya genelinde en çok tartışılan hizmetlerden birini veren Uber, aldığı yeni bir kararla kullanıcılarını şaşırttı.

Uber’den şok karar, yakıt için ekstra ücret alacak! Uber bir dönemin en çok konuşulan ve tartışılan markalarından biriydi. Özellikle ülkemizde taksi esnafıyla girdikleri amansız mücadele hemen her gün ekranlara yansımakta, hatta sırf Uber aracı zannedildiği için normal araçlara bile zarar verildiğine yönelik haberler paylaşılmaktaydı.

Tabi her konuda olduğu gibi bu konuda zamanla eskidi ve bir şekilde taraflar mevcut duruma uyum sağlamayı başardı. Ancak Uber bu sefer de bambaşka bir şekilde gündeme geldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyetlerine devam eden şirket, 16 Mart 2022 tarihinden itibaren başlamak ve şimdilik 2 ayla sınırlı kalmak üzere kullanıcılardan yakıt için ekstra ücret tahsil etmeye karar verdi.

Uber Türkiye siyah minibüs

Uber’den şok karar, yakıt için ekstra ücret alacak!

Bu kararın arkasında yatan neden olarak, artan petrol fiyatlarını gösteren Uber, buradan elde edilecek gelirin tamamının bu hizmetleri veren sürücü ve kuryelere aktarılacağını duyurdu. Bilindiği üzere Uber, Amerika Birleşik Devletleri’nde hem yolcu taşıma hem de yemek siparişi hizmeti veriyor.

Peki bu ilave ücret ne kadar olacak? Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, bundan sonra Uber kullanıcıları yolculuk başına 0,450,55 dolar arasında, yemek siparişlerinde ise 0,35 – 0,45 dolar arasında bir ilave ücret ödeyecek.

Son olarak, Amerika Birleşik Devletleri’nde Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle bir galon yakıtın (yani 3,78 litre) 4,17 dolar ile tüm zamanların rekorunu kırdığını da söyleyelim.

SPOTIFY , FC BARCELONA ile uzun vadeli işbirliğini duyurdu