Uber çocuğu ezdi, aileyle anlaştı

uber taksi yilbasi1

Uber’in başı bu kez çok farklı bir dertle ağrıyor.

uber-taksi-yilbasi[1]

Şoförlerinin saldırgan tavırları nedeniyle büyük tepki toplayan, Hindistan’da ve ABD’de şoförlerin yolculara tecavüz etmeleriyle gündeme gelen Uber, şimdi de bir taksisinin çarptığı küçük çocuk nedeniyle büyük baskı altında.

Aslında sadece mobil bir taksi servisi veren ancak işe alıp çalıştırdığı şoförleri yeterince araştırıp kontrol etmediği için büyük eleştiri alan Uber, bu alanda kendini iyileştireceğine dair defalarca söz verse de, şoförlerin yol açtığı dertler bitmiyor.

Şimdi de küçük bir çocuğa çarpan şoförü nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulan Uber, kaza sırasında ölen altı yaşındaki Sofia Liu’nun ailesinin açtığı tazminat davasından kurtulmak için aileye anlaşma teklifi sundu.

Aile tarafından kabul edilen teklifin detayları açıklanmadı ancak Uber, bu anlaşmanın küçük kızı geri getirmeyeceğini bildiklerini ama en azından ailenin acısını hafifletmek istediklerini belirten bir basın açıklaması yaptı.

Uber, kaza sırasında şoförün yolcu taşımadığını ve kendi aracıyla şehir içinde dolaştığını dile getirirken aile şoförün bir yolcudan gelen çağrıyı görmek için cep telefonuna baktığını ve bu yüzden yolda kendilerini görmeyip çarptığını iddia ediyordu.