UBER yasak hakkında açıklama yaptı!

uber

UBER yasak hakkında ilk açıklamayı yaptı. Peki, taşımacılık servisi Türkiye’de uygulanacak olan yasak hakkında ne dedi? İşte taşımacılık servisinin yasak konusundaki ilk açıklama!

Türkiye’de dün yayınlanan Resmi Gazete‘de korsan taşımacılık yapanlara ağır cezaların geleceği resmen duyurulmuştu. Karayolu Taşıma Yönetmeliği‘nde yapılan değişikliğe göre; taksi dışında taşımacılık faaliyetleri yapan kişilere ilk etapta uyarı verilecek. Eğer bu uyarıya rağmen bu olay tekrar yaşanırsa belge iptali uygulanacaktı. Bu duyuru üzerinde popüler taşımacılık servisi UBER’den ilk açıkalama geldi.

UBER açıklama yaptı!

Popüler taşımacılık servisinden gelen açıklamadan, Türkiye’deki faliyetlerine yasal olarak devam etmek istediği açıkça anlaşılıyor. İşte UBER’in yapmış olduğu o açıklama.

Türkiye’deki şehirlerin ulaşım seçeneklerini geliştirmek amacıyla tüm ilgili yerel paydaşlarla iş birliği içinde çalışmak istiyoruz ve uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye’ye sonuna kadar bağlıyız.

UBER

Bu açıklamalardan sonra taşımacılık servisinin Türkiye’de hukuki olarak nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor. Ancak ülkemizde bu servisi kullanan ve hizmet verenlere karşı yapılan son günlerdeki saldırılar, dış basın tarafından pek hoş karşılanmıyor. Bakalım taşımacılık servisi nasıl bir yol izleyecek?

BiP Web kullanıma sunuldu!