Uber hava taksi merkezleri ilk kez görüldü

Uber ucan taksi merkezi

Uber hava taksi merkezleri belki de şirketin en çok iddialı olduğu konuların başında yer alıyor. Taşımacılık sektörünü bambaşka alanlara götürmeyi başaran Uber, son derece yenilikçi fikirlerle kullanıcıların karşısına çıkabiliyor. Bu nedenle şirketin çok daha uzun soluklu firmalar arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

Bundan çok kısa bir süre önce denizaltı araçları ile ulaşım sağlayan şirket, özellikle de sahilde tatil yapan ve gezmek isteyen turistleri mest etmişti. Yeni projesi olan hava taksileri ile birlikte bu sefer de hız isteyen kullanıcıları tatmin edecek.

Uber hava taksi merkezleri 2023 yılında aktifleşecek

Profesyonel olarak 2023 yılında kullanılmaya başlanacak olan hava taksi merkezleri, muhtemelen çok işlek olacak. Daha çok düşük irtifada uçması planlanan bu hava taksileri, 4 yolcu kapasitesi ile çalışacak. Hava taksisi kullanacak merkezler ilk defa tasarım olarak görüldü.

uber hava taksi merkezleri

Şu an için ilk etapta uçuş ücretlerinin bir miktar fazla olacağını söyleyebiliriz. Uber tarafından yapılan açıklamaya göre, 20 kilometrelik bir yolculuk için Uber’e 100 dolar ödeme gerçekleştirilecek. Ancak ilerleyen dönemlerde bu 50 dolara kadar düşebilecek.

Şimdilik hava taksi merkezlerinin 3 farklı şehirde kullanılması bekleniyor. Bu şehirler; Dallas, Los Angeles ve Melbourne gibi yerlerden oluşacak. Ayrıca hava taksilerinin şarj edilmesi de tamamen güneş pilleri ile sağlanacak. Böylece herhangi bir yakıt masrafı da ortaya çıkmayacak. Şirketin bu hamlesinden sonra diğer kuruluşların nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu oldu.

Uber Copter havacılık sektöründe değişim yaratacak