Uber Uçan Taksi için Testlere 2020’de Başlıyor

Uber ucan taksi projesinin detaylarini acikladi 2020 yilinda testler basliyor95033 0

Yenilikçi bir ulaşım platformu olan Uber, dünya genelinde pek çok şehirde hizmet vermekte. Ülkemizde de farklı şehirlerde hizmet veren platform, gelecek için büyük yatırımlar yapıyor. Şirketin CEO’su tarafından yapılan açıklama ve yayınlanan video ile birlikte şirketin hava taşımacılığı alanındaki çalışmaları ortaya çıkmış oldu.

Uber Uçan Taksilerini Tanıttı

Şirketin CEO’su Jeff Holden tarafından yapılan açıklamayla birlikte Uber Elevate adını taşıyacak olan projenin detayları belli oldu. Projedeki yüksek binaların çatılarına konumlandırılan  özel Skyport noktalarından havalanan araçlar, şehrin diğer ucundaki Skyport noktalarına iniş yapacak. 5 kişi kapasitesine sahip olan araçları, başlangıçta bir pilot kullanacak. Sonraki dönemlerde ise aracın otonom olarak hareket etmesi gündemde.

2020 yılında farklı şehirlerde test edileceği açıklanan projede Dubai ve Dallas ilk test noktaları arasında yer alıyor. Yapılan açıklamayla birlikte de Las Vegas da program kapsamına eklendi. Amerika’nın eğlence başkenti olan kentte normalde 1.5 saat süren yolculukların 30 dakika süreceği iddia ediliyor. Dikey olarak kalkış ve iniş yapan araçlar, Uber tarafından üretilecek ve kullanılacak. Araçların satılmaması bekleniyor.

Nasa ile Anlaşma İmzalandı

Konuyla alakalı çalışma yapan pek çok firma bulunuyor. Bilinen 19 şirket uçan araçlar hakkında yatırım yapıyor. Uber’in ise bu şirketler arasından sıyrılarak NASA ile anlaşma imzaladığı söylendi. Uzay Yasası Sözleşmesi sayesinde hem Skyport’lardan kalkan hem de diğer şirketlerin ürettiği araçların güvenli bir şekilde uçuş yapması amaçlanıyor. Hava trafiğinin özel bir kontrol merkezi tarafından yönetileceği ve taksilerin belirli hareket sınırları içerisinde faaliyet göstermesi planlanıyor. İmzalanan anlaşma ile birlikte bu sınırlama ve kurallar belirlenecek.

Firma tarafından yayınlanan tanıtım filmine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

Elon Musk Cumhurbaşkanı ile Görüştü