Huawei’den sertifikalı ürün atağı

huawei

Hali hazırda dünyanın en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren 3. ismi konumunda bulunan Huawei yeni bir hamle daha yaptı. Kısa süre önce dünyanın 1 numarası olacaklarını iddia eden Çinli akıllı telefon üreticisi, bu yolda emin adımlar atmaya devam ediyor. Çin’den sızdırılan bilgilere göre, Huawei, “Made for Huawei” sertifikası için kolları sıvamış durumda.

Huawei, Apple’ın izinden gidiyor

Teknolojiyi az çok yakından takip edenlerin de bileceği üzere, bazı üçüncü parti üreticiler ürünlerinin üzerine “Made for Apple” ya da “Made for Samsung” gibi ibareler yazabiliyorlar. Bu ibareler o ürünlerin sertifikalı ve güvenilir olduklarını simgeliyor.

Elbette 3. parti üreticiler bu sertifikayı alabilmek için lisans sahibi firmaya hatırı sayılır ücretler ödüyorlar. İşte artık Huawei’de bazı 3. parti üreticiler ile anlaşarak kendi sertifikasını dağıtmaya başlayacak.

Aslında akıllı telefon pazarında 1 numara olmayı hedefleyen bir şirket için bu durum pek de yadırganacak birşey değil. Fakat bunun için öncelikle Huawei’nin kendi ürün portföyünü belirlemesi gerekiyor. Çin’den gelen söylentilere göre, sertifikalı satılacak olan ilk ürünler Mate 10’a ait olacak. Hatta ilk olarak Mate 10 için USB-C/HDMI dönüştürücünün raflardaki yerini alacağı da belirtiliyor. Fakat henüz bu konuda netleşmiş birşey yok.

Huawei’nin ciddi anlamda akıllı telefon pazarının 1 numarası olabilmek için önemli hamleler yaptığını söyleyebiliriz. Zira bilindiği üzere Çinli üretici kendi yonga setini geliştiren 4 akıllı telefon üreticisinden biri konumunda.