Uber Şaşırtıcı Bir Karara İmza Attı

uber

2021 yılında Uber Drizly’yi 1,1 milyar dolara satın almıştı. Axios’un haberine göre, üç yıl sonra şirket ABD merkezli alkol dağıtım hizmetini kapatıyor. İşte tüm detaylar.

Uber’in teslimattan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Pierre-Dimitri Gore-Coty, yayına şirketin işletmeyi kapatmaya ve “temel Eats stratejisine” odaklanmaya karar verdiğini söyledi. Şirket ülkemizde faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı ancak yurtdışında hala büyük oldukları kesin. SEC’in satın alma duyurusunda Drizly, “tüketicilere inanılmaz bir bira, şarap ve alkollü içecek seçkisini rekabetçi, şeffaf fiyatlandırmayla sunmak için binlerce yerel satıcıyla birlikte çalışan” bir hizmet olarak tanımlandı. Şirket, Drizly’nin tekliflerini Eats uygulamasına entegre etti, ancak alkol dağıtım hizmeti kendine ait ayrı bir uygulamayı sürdürdü.

Uber

“Drizly’nin Uber ailesinde üç yıl boyunca bağımsız olarak faaliyet göstermesinin ardından, işletmeyi kapatmaya ve tüketicilerin gıdadan bakkaliye ve alkole kadar hemen hemen her şeyi tek bir uygulama üzerinden almasına yardımcı olan temel Uber Eats stratejimize odaklanmaya karar verdik.” Gore-Coty bir açıklamada şunları söyledi. “Orijinal sektörün öncüsü olarak BevAlc dağıtım kategorisinin büyümesine yaptıkları birçok katkıdan dolayı Drizly ekibine minnettarız.”

Drizly’nin siber güvenlik sorunlarının şirketin kararında rol oynayıp oynamadığı belli değil. Drizly daha önce 2020’de 2,5 milyon müşterinin bilgilerinin açığa çıktığı bir veri ihlalini doğrulamıştı. Uber’in satın alınmasının ardından Federal Ticaret Komisyonu, Drizly CEO’su James Cory Rellas’ın 2018 yılında şirketin güvenlik sorunları hakkında uyarıldığını tespit etti.

Apple, Kan Oksiyeni Ölçümü Özelliğini Watch Series 9 ve Ultra 2’den kaldıracak