Uber Copter havacılık sektöründe değişim yaratacak

uber copter

Havacılık sektörü için önemli bir mihenk taşı olabilecek Uber Copter sistemi devreye giriyor. Her ne kadar Türkiye’de taksiciler ile arasında bir çatışma olsa bile Uber, Dünya genelinde en çok tutulan kuruluşlar arasında. Özellikle bu son hizmet, Uber’in değerini son derece arttıracak gibi görünüyor.

Hava yolu ile yapılan yolculuklar, karayolu kullanılarak yapılanlara göre çok daha kısa sürebiliyor. Özellikle de acil işi olanlar veya bir an önce herhangi bir nokta yetişmesi gerekenler, genellikle hızlı havayolu sistemlerini kullanmaya çalışıyor. Daha çok Uber platformunun karayolu ile hizmet verdiği bilinse bile esasında şirket, kendi helikopterleri ile de yolcularına destek oluyor.

Uber Copter yolculuk süresini çok düşürecek

Uber şirketi tarafından verilecek olan bu hizmet, şu an için yalnızca Manhattan ve John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı arasında gerçekleşecek.

uber copter helicopter

Normal şartlarda bu mesafedeki bir yol, yaklaşık olarak 2 saat civarında sürebiliyor. Ancak Uber’in kurmuş olduğu helikopter sistemi sayesinde, sadece 8 dakika içerisinde bu mesafe aşılabilir. Şu an için şirket, bu sistemi deniyor ve ortaya çıkacak sonuçlara göre yaygınlaştırmayı planlıyor.Diğer teknoloji şirketlerinin yaptığı gibi Uber de, öncelikli olarak müşterilerin bundan memnuniyet duymasına dikkat ediyor.

Bu hizmetin fiyatından da bahsetmek gerekiyor. Şirket tarafından verilen helikopter hizmetinden yararlanacak kişiler 250 dolar ödeyecek. Bu, şirketin taksi hizmetine göre oldukça pahalı olacak.

Uber Şoförleri Yenikapı’da eylem yaptı!