Twitter’da Gif dönemi başlıyor!

Twitterda Gif dönemi başlıyor

Dev mikroblog sitesi Twitter’a getirelen yeni Gif arama özelli ile tweet ve DM’lerde Gif paylaşmak çok kolay.

Geçtiğimiz yıl Twitter’da 100 milyonu aşkın Gif paylaşımı gerçekleşti. İnsanlar ruh hallerine uygun çok iyi Gif çeşitleri paylaştılar. Mikroblog sitesine getirilen yeni arama özelliği ile artık Gif aramak ve göndermek çok kolay olacak.

Dev mikroblog sitesine getirelen yeni Gif arama özelli ile tweet ve DM’lerde Gif paylaşmak çok kolay. Geçtiğimiz yıl Twitter’da 100 milyonu aşkın Gif paylaşımı gerçekleşti. İnsanlar ruh hallerine uygun çok iyi Gif çeşitleri paylaştılar. Mikroblog sitesine getirilen yeni arama özelliği ile artık Gif aramak ve göndermek çok kolay olacak.

Tweet veya DM aracılığıyla mesaj oluştururken Gif kütüphanesinden aratabilir ve kütüphaneye göz atabilirsiniz. Bu sayede sadece yeni Gif butonuna tıklayarak tam olarak aradığınız zıplayan kediyi ya da bir filmin karesini bulabilirsiniz. Aramayı en etkin şekilde kullanmak için anahtar kelimeler kullanmanız gerekiyor. Örneğin ‘Mutluluk Dansı’, ‘Mic Drop’ gibi farklı kategorilere göz atabilirsiniz.
Gif arama özelliği iOS, Android ve websitesinde herkesin kullanımına sunulmuş durumda. Söz konusu arama özelliği GIPHY ve Riffsy sayesinde bilinen tüm Gif’leri içeriyor.

GIPHY’nin kurucusu ve CEO’su Alex Chung açıklamasında, “GIPHY, gerçek zamanlı GIF’leri oldukları anda ulaştırarak Twitter’ın canlı yorum ve sohbet akışını canlandırıyor”diyor ve ekliyor: “GIPHY kullanıcıları, haberler, eğlence, spor ve kendilerini ifade etmek için Twitter’i zenginleştirecek GIF’ler yaratıyorlar. Bu GIF’leri paylaşmayı kolaylaştıracak olan Twitter’la çalışacak olmak bizi çok heyecanlandırıyor.” İfadelerine yer verdi.

Riffsy’nin kurucu ortağı ve CEO’su olan David McIntosh ise, “GIF’lerle çok fazla şeyi anlatabiliriz ve asıl önemli olan o anda ruh halinizi en hızlı ve en doğru şekilde yansıtan doğru GIF’i bulmak. Bu ortaklığı sosyal medya devi ile kurup geliştirmek, Twitter kullanıcılarının en sevdikleri GIF’leri bulmaları ve günlük hayatlarının bir parçası olarak paylaşmaları bizi heyecanlandırıyor.” şeklinde açılmada bulundu.

Bakalım kullanıcılar bu uygulamayı ne kadar sevecek…

Facebook’a Hindistan darbesi!