Google, Tenor’u satın aldı!

google tenor

Yazılım ve teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Google, geçtiğimiz gün sürpriz bir satın alıma imza attı. Son dönemde yaptığı yatırımlarla gündeme gelen internet sektörünün dev ismi, GIF arama konusunda alanında bir numara olan Tenor uygulaması için bitirici hamleyi yaptı.

Facebook kullanıcılarının favorisi Tenor uygulaması artık Google’ın

Tenor genel itibari ile GIF arama motoru olarak da tanımlanabilir. Bu uygulama sayesinde, Tenor’un kütüphanesinde bulunan milyonlarca GIF’e basit bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Tenor’u genel olarak Facebook Messenger kullanıcıları tercih ediyordu. Messenger ile uyumlu bir şekilde çalışan bu uygulama ile, bulduğunuz GIF’leri tek dokunuşla dilediğiniz kişiyle paylaşmanız mümkün oluyor.

Google tarafından yapılan açıklamada, satın alım sonrası Tenor’un mevcut dinamikleriyle yola devam edeceği açıklandı. Yani Tenor bünyesinde, yönetici ve geliştirici ekip tarafında önemli bir değişiklik yaşanmayacak.

Google’ın belirttiğine göre, Tenor bundan önce ne yapıyorsa, bundan sonra da aynı şeyleri Google’ın kanatları altında yapmaya devam edecek. Elbette bu Tenor’un Google uygulamaları ile uyumlu olmayacağı anlamına gelmiyor.

Belki de önümüzdeki dönemde satışa sunulan yeni modellerde Tenor uygulaması Android içerisinde ön yüklü olarak da karşımıza çıkabilir. Sonuçta herşey Google’ın ellerinde.

Şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Daha önce Facebook’un da Tenor’u satın alabileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Fakat sosyal medya devinden bu konu üzerine somut bir adım gelmedi. Nitekim sonuç olarak Tenor artık Google’ın.

tenor

Galaxy Note9 bataryasıyla ön plana çıkıyor