Android için Gmail ‘e GIF desteği geldi

gmail ile 50 mb e-mail

E-posta yazışmalarını renklendirecek hamle Google’dan geldi. Yayınlanan güncelleme ile Android için Gmail, GIF desteğine kavuştu.

Yazılım devi Google’ın son zamanlarda uygulamalarında ve yazılımlarında yaptığı yenilikleri sizinle paylaşmıştık. Firma, belki de dünyada en çok kullanılan e-posta servisi Gmail’i güncellemeye devam ediyor. Firma geçtiğimiz günlerde uygulama içinde para gönderme özelliğini duyurmuştu. Şimdi de Android için Gmail ‘e GIF desteği geldi.

Android için Gmail 'e GIF desteği geldi

Birçok sosyal medya platformunda kullanılan GIF’ler, konuşmaları renklendiren unsurların başında geliyor. Dolayısıyla da Facebook gibi firmalar da GIF’leri kendi sistemlerine entegre ediyor. Bundan sonra Gmail ile e-posta gönderilerine GIF ekleyebileceksiniz. Gmail’e gelen son güncelleme, firmanın bir başka uygulaması Gboard’un GIF’lerini Gmail yolu ile e-posta olarak göndermenizi sağlıyor.

Gboard da nedir diyecek olursanız;, Google’ın varsayılan klavyelere alternatif olarak sunduğu bir harici klavye uygulaması. Tabii bu klavyeyi diğerlerinden ayıran firmanın teknoloji desteği. Klavyenin içinde internet üzerinden GIF ve emoji aratarak karşı tarafa göndermek mümkün. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde Gboard’un, iOS’ta Google Uygulaması içine entegre edildiğini paylaşmıştık.

Ekran görüntüsünde görüldüğü üzere kullanıcıların yapması gereken tek şey, istediği GIF’i internette aratmak ve sonra e-postaya eklemek. Google’un bu hamlesi, hem e-posta gönderimlerini daha da renklendirecek hem de bugüne kadar üçüncü parti araçlarla GIF gönderenlerin işini kolaylaştırarak zaman kazandıracak.

Android için Gmail güncellemesi yayınlandı. Güncelleme GIF desteğinden başka büyük bir yenilik içermiyor.