Twitter yeni bir kural daha getirdi! İşler değişiyor

Twitter, tartışmalı birinin hesabını aktive etti

Twitter rakip sosyal medya web sitelerinin “ücretsiz tanıtımını” yasaklayan yeni bir politika başlattı. İşte tüm detaylar.

Twitter, “asıl amacı” bu platformlarda içerik tanıtmak olan hesaplardan Facebook, Instagram, Mastodon, Tribel, Post, Nostr ve Donald Trump’ın Truth Social bağlantılarını kaldıracağını söyledi. Kullanıcılara, artık diğer sosyal medya profillerine bağlanmak için Twitter biyografilerini kullanamayacakları veya takipçilerini kendilerini başka bir yerde takip etmeye davet eden tweetler gönderemeyecekleri söylendi. Ayrıca şirket, Linktree ve Link.bio gibi üçüncü taraf toplayıcıların kullanımını kısıtladı. Twitter, URL gizleme veya daha az gelişmiş yöntemler kullanarak yeni politikayı atlatmaya çalışan kullanıcıların politikayı ihlal etmiş sayılacağı konusunda uyardı.

Twitter yeni bir kural daha getirdi! İşler değişiyor

Ancak, platform topluluğu kural değişikliğini kabullendikçe, Musk bir kez daha fikrini değiştirdi. Birkaç saat içinde, yeni politikayı duyuran tweet’ler ve bunun uygulanmasının ayrıntılarını özetleyen destek sayfası silindi ve şu soruyu soran bir anketle değiştirildi: “Mevcut hesapların reklam amacıyla oluşturulmasını veya kullanılmasını engelleyen bir politikamız olmalı mı? Cevaplar çoğunlukla Hayır tarafındaydı.

Silme işleminden önce, destek sayfası yeni kuralın iki istisnasını özetledi. Şirket, “Bazı sosyal medya platformlarının platforma alternatif deneyimler sunduğunu ve kullanıcıların bu platformlardan Twitter’a içerik göndermesine izin verdiğini biliyoruz” dedi. “Genel olarak, yukarıda listelenen yasaklı sitelerden olsa bile, platformumuza yapılan herhangi bir çapraz gönderi bu politikayı ihlal etmez” açıklamalarını yaptı.

Samsung, 2023’te ilk katlanabilir OLED ekranlı dizüstü bilgisayarını piyasaya sürebilir