Nothing XO için ilk somut adımları atıyor

nothing1

Teknoloji dünyasının yeni isimlerinden biri olan Nothing, hızlı büyüme için alt marka kurmaya karar verdi. İşte yeni markanın ismi ve ilk kulaklık modeli.

Nothing XO için ilk somut adımları atıyor. Akıllı telefon sektörü artık kendi içinde oturmuş ve belli ölçüde dışa kapalı bir pazar. Yani her ne kadar bu sektöre giriş yapabilmek için herhangi bir izin almaya gerek olmasa da yine de başta Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo, Realme, Redmi, Vivo, Nokia, Motorola ve bunlar gibi birkaç marka tarafından daha kontrol edilen pazarda paylar bölünmüş vaziyette. Bu nedenle sıfırdan kurulan bir şirketin pazar payı elde edebilmesi pek kolay değil.

1 1

Öte yandan daha önce OnePlus’ın kuruluşunda rol alarak bu başarıyı gerçek kılan Carl Pei, bu defa benzer bir serüvene tamamen kendine ait bir markayla yani Nothing ile girişti. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Nothing Phone (1) modeli oldukça ses getirirken bu cihazın başarısının en büyük sebebi şeffaf tasarımıydı.

Nothing Phone 1

Nothing XO için ilk somut adımları atıyor

Tek başına büyümenin zorluğunu iyi bilen Carl Pei, süreci hızlandırmak adına yeni bir adım atmaya ve alt marka kurmaya karar verdi. Her ne kadar henüz resmi bir açıklama gelmese de yeni markanın isminin XO olacağı söyleniyor. Üstelik XO markasının ilk kablosuz kulaklık modeli de Particles ismiyle satışa sunulacak.

nothing

Carl Pei’nin buradaki amacı son derece net. Ünlü CEO, şeffaf tasarımdan hoşlanmayan kişiler için bu markayla şeffaf tasarımdan vazgeçecek. Ancak yine de genel tasarım itibariyle farklı işlerin ortaya çıkacağı kesin. Nitekim Particles’ın yer fıstığını andıran tasarımı, XO markasının da yine çok ses getirecek ürünlerle karşımıza çıkacağının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

PİLOT, bu yıl 10. dönem mezunlarını verdi