Samsung, 2023’te ilk katlanabilir OLED ekranlı dizüstü bilgisayarını piyasaya sürebilir

oled

Son gelen bilgilere göre Samsung, katlanabilir OLED ekranlı dizüstü bilgisayarı için çalışmalarının sonuna geldi ve bu yeni bilgisiyarını 2023’de piyasaya sürecek.

Samsung ile beraber HP, LG tarafından üretilen katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarını piyasaya sürmeye hazırlandığını öncelikle belirtelim. Ancak Samsung Electronics, katlanabilir ekranlı bir dizüstü bilgisayarın geliştirilmesinde daha önde gözüküyor.

Yeni dizüstü bilgisayar, Samsung Display tarafından üretilen 17,3 inçlik bir panele sahip olacak. Dizüstü bilgisayar kapatıldığında en büyük ekran köşegenine sahip olacaktır. Bu yeni dizüstü bilgisayar modellerinin piyasaya sürülmesindeki gecikmenin, küresel olarak dizüstü bilgisayar talebindeki önemli bir durgunlukla bağlantılı olmayabileceği söyleniyor.

Samsung için zor zamanlar! %13 azalmaya gidilecek

Yakın zamanda piyasaya sürülen Asus ZenBook 17 Fold, BOE tarafından üretilen katlanabilir bir ekrana sahip ve 3.500 $ fiyatla satılıyor. Premium fiyatlandırma, dizüstü bilgisayarın pazarın yeni zengin segmentini hedeflediği anlamına geliyor. Panelin yalnızca 10.000 biriminin BOE’den sipariş edildiği bildirildi. Ayrıca yaklaşan HP katlanabilir dizüstü bilgisayarın da sınırlı sayıda satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Samsung, sırasıyla BOE ve LG’ye dış kaynak sağlayan Asus ve HP’nin aksine, katlanabilir paneli yan kuruluşundan üretecek. Bu, daha geniş bir müşteri kitlesi göz önünde bulundurularak daha ucuz bir OLED katlanabilir dizüstü bilgisayar sunabilir.

Firmanın yaklaşmakta olan katlanabilir dizüstü bilgisayarı, katlandığında 13,3 inç diyagonal kalan en büyük ekran alanına sahip olacak. HP modeli yalnızca 11 inçlik bir ekran alanına sahipken, katlanabilir Asus ZenBook 12,6 inç ekrana sahip. Bir başka etkileyici katlanabilir, 16,3 inç OLED panel ve kapatıldığında 12 inç diyagonal alana sahip ThinkPad X1 Fold Gen 2’dir.

OnePlus 11 resmi teaser’ı yayınlandı