Twitter, yasaklandığı o ülkede yeniden kullanıma sunulacak

Twitter, yasaklandığı o ülkede yeniden kullanıma sunulacak

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari Cuma günü yaptığı açıklamada, şirketin belirli şartları yerine getirmesi halinde ülkenin Twitter yasağını kaldıracağını söyledi. İşte detaylar.

Nijerya hükümeti, sosyal medya platformunu “Nijerya’nın kurumsal varlığını baltalayabilecek faaliyetlerle” suçlayarak Haziran ayında Twitter’ı “süresiz olarak” askıya aldı. Yasak, Twitter’ın Buhari’nin taciz edici davranışlara karşı politikasını ihlal ettiğini söylediği tehditkar bir tweet’i kaldırmasından birkaç gün sonra geldi. O zamandan beri hükümet ve uygulama arasında çekişmeler sürüyor. Nijerya Devlet Başkanı Buhari, “Kapsamlı angajmanların ardından sorunlar ele alınıyor ve askıya almanın kaldırılması söz konusu. Twitter’ın geri gelmesinin tek sebebi halkımızın platformu iş ve olumlu etkileşimler için kullanmaya devam etmesine izin vermek için” dedi.

Twitter, yasaklandığı o ülkede yeniden kullanıma sunulacak

Buhari konuşmasında, sosyal medyanın “milyonlarca Nijeryalı’nın sevdikleriyle bağlantı kurması, işlerini tanıması, sosyalleşmesini ve haberlere ve diğer bilgilere erişmesini sağlayan çok faydalı bir platform” olduğunun altını çizdi. Ancak bu sıfatları açık olarak Twitter için kullanmadı. Buhari ardından aynı sosyal medyayı “suç faaliyetlerini organize etmek, koordine etmek ve yürütmek, sahte haberler yaymak ve etnik ve dini duyguları teşvik etmek için platformu kötüye kullanmak” amaçlarıyla da kullanılan bir yer olarak nitelendirdi. Bir Twitter sözcüsü Cuma günü yaptığı açıklamada The Verge‘e gönderdiği bir e-postada, Nijerya hükümetiyle yapılan görüşmelerin “saygılı ve üretken” olduğunu söyledi.

Harita uygulamaları kazalara neden olabiliyor: Bu haberi dikkatli okuyun