Twitter uygulaması rıza dışı görüntü paylaşımını yasaklayan yeni bir politika uyguluyor. Söz konusu politika hakkında bazı endişeleriniz varsa korkularınızda haklı olabilirsiniz. Zira sosyal ağ bazı hesapları “yanlışlıkla” askıya almaya başladı. İşte detaylar.
İddialara göre aşırı sağ aktivistler ve beyaz ırk savunucuları eleştirmenleri susturmaya çalışarak “koordineli ve kötü niyetli” Washington Post‘a bir dizi sahte rapor gönderdi. Bunun olmasının ardından yanlışlıkla 12 gazetecinin ve aşırılık karşıtı araştırmacının hesaplarını askıya aldığını söylendi. Twitter üzerinden kaç kişinin hesabının askıya alındığı tam olarak belli değil ancak, “önemli bir miktar” açıklamasının ötesinde kaç tane rapor gönderildiği belli değil. Şirket gelen tepkilerin ardından yeni politikanın “amaçlandığı gibi” kullanıldığından emin olmak için dahili bir incelemeye başladığını söyledi. Sahte suçlamaların hacmi hakkında daha fazla veri daha sonra gelecek.
Yeni kurallar, kullanıcıların izni olmadan özel fotoğraf ve video paylaşılmasını engelleyecek. Ayrıca yeni politika sayesinde insanlar bir içeriği paylaşmakla tehdit edilemeyecek. Medyanın “kamu söylemine değer” sunabileceği gönderiler için ise bazı istisnalar olacak. Tabi her kullanışlı politika gibi bu politika da kötüye kullanılabilir. Eleştirmenler önlemin kötüye kullanımını engellemek için çok fazla açık olduğunu düşünüyor. Twitter, politikasını elden geçirmek istemeyebilir, ancak ileriye dönük olası suistimalleri sınırlamak için açıklamalar veya ince ayarlar vermesi şaşırtıcı olmayacaktır. Şirketin bundan sonraki adımları bu yönde olabilir.
Kilise tesisatçısı çalışmaya gitti, duvarın içine saklanmış servet buldu!.