Facebook platformunda şikayetler son bulmuyor

Facebook platformunda şikayetler son bulmuyor

Facebook, geçen hafta sonu Buffalo, New York’ta gerçekleşen korkunç toplu katliamın videosunu platformundan kaldırmaka zorlanıyor. İşte detaylar.

The New York Times’ın bildirdiğine göre, saldırının görüntülerinin platformda görünmesi yetmezmiş gibi aynı zamanda saldırı görüntüleri bazen Facebook reklamlarının yanında da görünüyor. Times, çekim videolarının yanında reklamların ne sıklıkta gösterildiğinin net olmadığını belirtiyor. Ancak kaynak, “çekim görüntüleri ile ilgili terim aramalarında videoların hala sunulduğunu belirtiyor. “Teknik Şeffaflık Projesi tarafından yürütülen kendi test ve testlerde videolar görüntülenebiliyor.

Facebook platformunda şikayetler son bulmuyor

Bu, Facebook için yeni bir sorun olmasa da – platform 2019’da Christchurch, Yeni Zelanda’da yapılan bir çekimin ardından benzer yanlış adımlar attı. Görünüşe göre şirket, bazı durumlarda çekim videolarıyla ilgili arama terimleri öneriyor.

Daha önceki toplu silahlı saldırılarda ve şiddet olaylarında olduğu gibi, Buffalo’daki silahlı adam tarafından Twitch’e aktarılan görüntüler problem yarattı. Facebook daha önce Engadget’a olayı terör saldırısı olarak belirlediğini ve hizmetinde paylaşılan yeni kopyaları otomatik olarak algılamak için çalıştığını söyledi.

Ancak videolar hala ana sayfalara düşüyor. Ve Facebook’un bu videoların yanında reklamları ortaya çıkarması, şirketin aslında kaldırılması gereken videolar hakkında çok çabalamadığının göstergesi. Ancak konuyla ilgili olarak bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, The Times’a “hizmetlerimizi kullanan insanları bu korkunç içeriği görmekten korumaya çalıştıklarını” da söyledi.

The Witcher ve Dying Light ekibinden yeni bir RPG oyunu geliyor