Twitter Spaces Programı, içerik oluşturuculara ödeme yapacak

Twitter Spaces Programı, içerik oluşturuculara ödeme yapacak

Twitter, Clubhouse benzeri özelliği Spaces yaratıcılarına yardımcı olmak için üç aylık yeni bir hızlandırma programı başlattı. İşte detaylar.

Twitter Spaces Spark Programı olarak adlandırılan özellik, girişimin ses sunucularına finansal, teknik ve pazarlama desteği sağlayacak. Programa katılanlar, aylık 2.500 dolarlık maaş, aylık reklam kredisi, yakında çıkacak olan Twitter ürünlerine ve özelliklerine erken erişim ve şirketin sosyal medya kanallarından destek bekleyebilirler. Özellik şu anda yalnızca ABD’de yaşayan 18 yaşından büyük içerik oluşturuculara açıktır. Ek olarak, Twitter programa yalnızca 5.000 veya daha fazla aktif takipçisi olanları kabul edecektir. Ayrıca programdakilerin haftada en az iki Space yayınlamaları gerekecek.

Twitter Spaces Programı, içerik oluşturuculara ödeme yapacak

Ağustos ayında yalnızca iOS için sınırlı bir sürümün ardından şirket, bugün Biletli Spaces özelliğini ABD’deki Android kullanıcılarına sunmaya başladığını duyurdu. Bu özellik, içerik oluşturucuların canlı ses etkinliklerine erişim için ücret almalarına olanak tanıyacak. Clubhouse’un patlayıcı başarısının ardından birçok uygulama ses odaları özelliğini kendi platformlarına eklemeye başladı. Twitter da bu şirketler arasında yer alıyor. Ancak ses odaları özelliği şimdilik Twitter’ın hitleri açısından fark yaratmış değil. Bu yüzden olsa gerek şirket içerik oluşturuclara daha çok ilham verebilmek için ödeme programını başlatıyor. Platfotmlar kendilerine daha fazla içerik oluşturucu çekebilmek için farklı kampanyalar deniyor. Şirket açısından bu ne kadar başarılı olacak beraber bekleyip göreceğiz.

İnternet cayma bedeli tartışma konusu oldu: Mahkemeden olumlu karar