İnternet cayma bedeli herkesin en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi. Muş 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından alınan karar emsal olarak görülüyor. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.
Herkesin en çok üzerinde durduğu konulardan birisi de internet cayma bedeli. Özellikle bazı telekomünikasyon şirketleri bu konuda kullanıcıları mağdur edebiliyor. Taahhüt bitmeden abonelik işlem iptali yapanlar için böyle bir ceza kesiliyor. Herhangi bir telekomünikasyon şirketi internet için başvurduğunda sizlerden abonelik taahhütü istenebiliyor.
Günümüzde internet kullanıcıları bazı konulardan dolayı mağdur olabiliyor. Bu mağduriyetler genellikle taahhüt ile ilgili. Muş’ta yaşanan bir olay bunun en bariz örneklerinden bir tanesi. Burada yaşayan bir vatandaş 24 ay taahhütle internet aboneliği aldı. Fakat kendisi bu internet aboneliği ile ilgili memnuniyetsiz kaldı.
İnternet cayma bedeli için emsal karar
Muş’ta yaşayan vatandaşın aldığı internet, düşük hız ve kopma gibi bazı sorunlar yarattı. Bunun üzerine aboneliğinden 1 yıl geçmiş olan vatandaş iptal ettirmek istediğini söyledi. Telekomünikasyon şirketi onun aboneliğini iptal etmesi halinde yaklaşık olarak 709 TL cayma bedeli ödemesi gerektiğini söyledi.
İnternet aboneliğini iptal ettirmek isteyen vatandaş cayma bedelini ödedi. Muş 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından alınan bir karar ile birlikte vatandaşın haklı olduğu açıklandı. Telekomünikasyon şirketleri bir yıldan uzun süreli taahhüt yapamaz. Vatandaş ödemek zorunda kaldığı 709 TL böylece kendisine iade edilmiş oldu. İnternet cayma bedeli tartışmaları ise iyice kızıştı.
İnternet git gide mobil tarafa doğru kayıyor
Özellikle bazı şirketler 2 yıl taahhüt konusunda son derece ısrarcı. Bu durum beraberinde çok ciddi tartışmalar getiriyor. Ancak mahkeme tarafından alınan karar emsal niteliği de taşıyor. Yani telekomünikasyon şirketleri 2 yıl abonelik şartı koşamaz. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?