Twitter Spaces ilgi çekecek yeni bir özellik alıyor

Twitter, gelen tweetlere filtre ve sınırlama özelliği ekliyor

Twitter Spaces özelliğini daha keşfedilebilir hale getirmek için başka bir özellik ekliyor. Cuma günü, şirket Spaces için “Konular” özelliğinin eklendiğini duyurdu. İşte detaylar.

Adından da anlaşılacağı gibi, konular özelliği aslında benzer düşünen kişilerin  birbirlerinin ses odalarını bulmalarına yardımcı olmak için kullanabilecekleri önceden tanımlanmış etiketler. Ancak bazı limitler var. Örneğin Bir Alana en fazla üç Konu ekleyebilirsiniz. Şu anda kullanılabilen konulardan bazıları “eğlence”, “dünya haberleri” ve “oyun” olarak karşımıza çıkıyor. Clubhouse ağının rakibi olan Twitter Spaces sadece ses odalarından oluşuyor. Ancak özellik Clubhouse kadar ilgi görmedi bu nedenle Twitter özelliği duyurmak için elinden geleni yapıyor. Twitter, Spaces’ı daha keşfedilebilir hale getirmek için başka bir özellik ekleniyor.

Twitter Spaces ilgi çekecek yeni bir özellik alıyor
Lansman sırasında, özellik biraz sınırlıydı. Yalnızca belirli Android kullanıcıları tarafından kullanılabilir durumdaydı. Aralarından seçim yapabileceğiniz toplam yalnızca 10 Konu mevcuttu. Konular yalnızca İngilizce olarak çalışıyordu. Ancak Twitter, özelliği geliştirmek ve iOS cihazlara da sunmak için sıkı bir çalışma içinde. Şirketin Ağustos ayında duyurduğu API v2 güncellemesi gibi, Twitter’ın buradaki umudunun, özellikle ilgi alanlarınızla uyumlu olan ses odalarını bulmayı kolaylaştırmak. Alanların daha fazla kullanımını teşvik etmek esas amaç diyebiliriz. Ses odaları konseptini ilk kez Clubhouse duyurduğu için diğer uygulamaların aynı başarıyı yakalaması pek mümkün olmayabilir. Yine de uygulama elinden geleni yapıyor.

Market pahalılığının nedeni belli oldu: Teknoloji sektörü buna çözüm bulabilir