Twitter skandalı ile bilinen hacker hapse girecek!

Twitter Blue aboneliği ucuz bir yıllık seçenek alıyor

Cuma günü, bir federal mahkeme Joseph James O’Conner’ı 2020 Twitter hack’ine karıştığı için beş yıl hapis cezasına çarptırdığı kararını açıkladı.

Twitter skandalı ile bilinen hacker hapse girecek! Çevrimiçi olarak PlugwalkJoe olarak bilinen 24 yaşındaki  O’Conner geçen ay, milyonlarca takipçisi olan bir TikTok hesabını hedef alan bir SIM takas saldırısı gerçekleştirmek de dahil olmak üzere bir dizi siber suçlamayı kabul etti.

Kripto dolandırıcısı beş yıl hapis cezasına çarptırıldı

2020 Twitter hack’i, O’Conner ve işbirlikçilerinin şirketin arka odalarına ve ardından Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama ve 100’den fazla yüksek profilli kullanıcının hesaplarına erişim elde ettiğini gördü. O’Conner, ardından gelen kripto dolandırıcılığında 794.000 dolar kazanç elde etti.

Twitter, Microsoft'u veri kullanım politikasını ihlal etmekle suçluyor

Twitter skandalı ile bilinen hacker hapse girecek!

ABD Adalet Bakanlığı, “O’Connor ve işbirlikçileri, çalınan kripto para birimini çaldıktan ve hileli bir şekilde yönlendirdikten sonra, düzinelerce aktarım ve işlem yoluyla onu akladı ve kripto para birimi değişim hizmetlerini kullanarak bir kısmını Bitcoin ile değiştirdi.” Açıklamasında bulundu. “Nihayetinde, çalınan kripto para biriminin bir kısmı, O’Connor tarafından kontrol edilen bir kripto para birimi değişim hesabına yatırıldı.”

Elon Musk, Twitter'ın tweet sorununu çözdüğünü söyledi

2021’de, ihlalin arkasındaki genç beyin olduğu iddia edilen Graham Ivan Clark, üç yıl hapis cezası karşılığında suçunu kabul etti. O’Conner, beş yıllık cezasına ek olarak, hapis cezasının ardından üç yıl denetimli serbestlik ile de karşı karşıya. Hack sırasında dolandırdığı 794.000 doları da geri ödemesi gerekecek. Twitter skandalı ile bilinen hacker hapse girecek!

Tofaş ’tan yeni mobilite çözümleri