Edward Snowden Twitter hesabı açtı

0x450 cr UserFiles Images upload 2015 9 30 SNOWDEN ABD1

ABD’nin en çok aradığı, en çok ele geçirmek istediği kişilerin başında gelen ve Rusya’da, Putin’in koruması altında saklanan eski CIA ajanı Edward Snowden, Twitter’da hesap açtı.

 

Twitter tarafından doğrulanan hesapta Snowden’in ilk mesajı, bütün dünyayı dinlediğini ortaya çıkardığı NSA ile alay eden bir tweet oldu: “Beni duyabiliyor musun?”

Edward Snowden, ABD’nin Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın, tüm dünyadaki dijital iletişimi dinlediğini ortaya çıkaran belgeleri açığa çıkarmış, ayrıca Microsoft, Apple, Google gibi dev ABD şirketlerinin sunucularındaki bilgileri gönüllü olarak ama yasal dayanak bulunmaksızın NSA’ya açtığını da ispat etmişti.

0x450_cr__UserFiles_Images__upload_2015_9_30_SNOWDEN-ABD[1]

Prism skandalı olarak bilinen skandalın patlamasına neden olan Edward Snowden daha sonra Rusya’ya kaçmış ancak ülkeye girişine izin verilmeyince üç ay kadar havalimanında yaşamıştı. Daha sonra Putin’in özel emri ve korumasıyla, Rusya’da CIA’den saklanabileceği bir yere yerleşmesine izin verilmişti. Edward Snowden şu anda CIA’nin bir numaralı hedefi olarak kabul ediliyor. ABD hükumeti, eski CIA ajanına ülkenin gizli sırlarını açıkladığı için vatan haini olarak bakıyor. CIA’nin Snowden’i Rusya’da gizlice aradığı da biliniyor. Bu açıdan, Snowden’in bir ABD şirketi olan ve CIA’nin kolayac erişebildiği Twitter üzerinde hesap açması, CIA’ye karşı bir meydan okuma olarak algılandı. “Gücünüz yetiyorsa adresimi tespit edin,” gibi bir mesaj veren Snowden’in NSA ile alay eden ilk mesajını 100 bin kişi RT’ledi.

NSA’nın dijital iletişimi dinlemesi ve kayıt altına alması ABD vatandaşları tarafından da tepkiyle karşılanıyor. Büyük protestolara neden olan bu istihbarat operasyonu ise ABD hükumeti tarafından savunuluyor ve sonlandırılmayacağı dile getiriliyor. McAfee antivirüs yazılımının kurucusu John McAfee de halkın dijital mahremiyet talebini dikkate alarak, bunu sağlayacağı vaadiyle 2016 başkanlık seçimleri için resmen aday olmuştu.

Tim Cook açıkladı! OS X ve iOS birleşecek mi?