Twitter, Elon Musk sürecini yönetmeye çalışıyor

Elon Musk Tesla işgücünü yüzde 10 azaltmayı hedefliyor

Twitter yıllık hissedar toplantısındaki katılımcılar Elon Musk ile ilgili olan süreci yönetmek için kolları sıvadı. İşte tüm detaylar.

Twitter tarafında geleceğe dair sayısız soru sorulmasına rağmen şirket yöneticilerinin toplantıya katılmayan Musk hakkında söyleyecekleri çok az şey vardı. CEO Parag Agrawal toplantı sırasında “İşlem süreci üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Musk, platformdaki botlarla ilgili endişeleri nedeniyle anlaşmanın “beklemede” olduğunu açıkladığından beri anlaşmanın durumu biraz belirsiz. Şirket yöneticileri planlarına devam ettiklerini belirtti. Agrawal, “Bu işlemi kapatmak için çalışırken bile ekiplerimiz ve ben, halka açık sohbete hizmet etmek için her gün yaptığımız önemli çalışmaya odaklanmaya devam ediyoruz” dedi.

Twitter, Elon Musk sürecini yönetmeye çalışıyor

Şirket, toplantıdan önce Musk’ın daha sonraki bir tarihte şirket hissedarları tarafından resmi olarak onaylanması gereken şirketi satın almasıyla ilgili soruları yanıtlamayacağını söylemişti. Öyle olsa bile, hissedarlar şirket yöneticilerinin sorunu çözmesini sağlamaya çalıştı. Toplantının Soru-Cevap bölümündeki ilk soru, “birisi” şirketi satın alır ve özelleştirirse Twitter hissedarlarının hisselerine ne olacağıydı. Şirket Baş Hukuk Müşaviri Sean Edgett, “Bugün bu soruları ele alamıyoruz” dedi ve insanları şirketin önceki SEC dosyalarına yönlendirdi.

Hissedarlar ayrıca şirketin içerik denetleme politikalarının geleceği hakkında sorular sordular. Agrawal, şirketin mevcut politikalarına “odaklandığını” ve “kullanıcı raporlarına olan bağımlılığımızı azalttığını” söyledi. Musk’ın kurallarının gevşetilmesiyle ilgili yaptığı yorumlara doğrudan değinmese de, “siyasi yorumları susturmanın ifade özgürlüğüne olan bağlılığımıza aykırı olduğunu” söyledi.

Netflix’in en pahalı filmi olan The Gray Man’den ilk fragman