Elon Musk Mars konusunda endişeli

Elon Musk insanları öldürecek

Dünyanın en ünlü girişimcilerinden bir tanesi olan Elon Musk Mars konusunda bir hayli endişeye sahip.

SpaceX’in CEO’su olan Elon Musk Mars kolonileştirilmesi ile ilgili bazı planlarını anlatmak üzere washington’daki bir etkinliğe geçti. Buradaki konuşmasına Teksas test merkezindeki çalışmalar nedeniyle geç başladı. Ünlü girişimci Mars’a ulaşmayı başarmak ile ilgili biraz karamsar konuştu. Ona göre şirketi Mars’a ulaştığında kendisi hayatta olmayacak.

Elon Musk oldukça endişeli

Musk, Satellite 2020 konferansı sırasındaki konuşmasında “İlerleme hızımızı geliştiremezsek, Mars’a gitmeden önce kesinlikle öleceğim. Yörüngedeki ilk insanlar için hazırlanmak 18 yılımızı aldıysa, inovasyon hızımızı iyileştirmeliyiz yoksa kesinlikle Mars’tan önce öleceğim.” diyerek Mars konusundaki derin endişelerini dile getirdi.

Elon Musk Mars konusu1

Uzun bir süredir devam eden Mars çalışmaları şimdilik çeşitli aksilikler nedeniyle zor ilerliyor. Özellikle de motor teknolojisinin yeteri kadar güçlü olmaması şirketin Mars’a ulaşmasını engelliyor. Elbette SpaceX Mars konusunda öncü ancak yine de bu vakit olarak pek yeterli değil. Gerçekten de inovasyon hızlı bu şekilde devam ederse Musk Mars’a ulaşmayı görmeden hayatını kaybedecek.

50 metre uzunluğa sahip Starship roketleri, şimdilik Mars’a yönelik planların merkezinde yer alıyor. Şirket bu uzay araçlarını Super Heavy adlı roketlerle kızıl gezegene göndermeyi planlıyor. Ancak bunun için güvenlik önlemlerini biraz daha artırmaları gerekiyor. Ayrıca hız bakımından da bazı yenilikler şart. Sizce insanlık Mars’a yakın bir zaman içerisinde gidebilecek mi?