Twitter, TweetDeck Mac uygulamasını kapatacak

Twitter, yazarların uzun biçimli içerik yayınlamasını istiyor

TweetDeck yakında bağımsız bir Mac uygulaması olarak kullanılamayacak. Twitter, 1 Temmuz’da ileri düzey kullanıcılar için istemcisinin bu sürümünü kapatacak. İşte detaylar.

TweetDeck ekibinden bir tweet, “TweetDeck’i daha da iyi hale getirmeye ve yeni Önizlememizi test etmeye odaklanmak için Mac uygulaması TweetDeck’e veda ediyoruz” ifadelerini kullandı. “1 Temmuz, uygulamanın kullanılabileceği son gün.”  TweetDeck’i kullanmaya devam etmek istiyorlarsa, Mac kullanıcılarının yakında istemciyi ayrı bir tarayıcıda açması veya başka bir sekmede gezinmesi gerekebileceği anlamına geliyor. Ancak 9to5Mac’in belirttiği gibi, başka seçenekler de var. Unite for macOS veya Coherence X gibi hizmetleri kullanarak web uygulamalarını yerel Mac uygulamalarına dönüştürebilirsiniz. Alternatif olarak, TweetDeck tabanlı Tweeten gibi başka bir uygulamaya geçebilirsiniz.

Twitter, TweetDeck Mac uygulamasını kapatacak

Twitter’ın daha fazla insanın kaydolmasını sağlamak için TweetDeck’i Twitter Blue’nun bir parçası olarak ücretli bir özellik haline getirmeyi planladığına dair söylentiler var. Uygulamanın müstakbel yeni sahibi Elon Musk, abonelik hizmeti için iddialı gelir hedeflerine sahip, bu nedenle TweetDeck’i bir ödeme duvarının arkasına taşımak söz konusu değil. Uygulama, geçen yıl TweetDeck’in yenilenmiş bir sürümünü test etmeye başladı. Yeni görünümlü TweetDeck, Twitter’ın web uygulamasıyla aynı tasarım dilini kullanıyor. Tweetdeck çoğu kullanıcı için oldukça kullanışlı bir platformdu ancak şirket bunun Mac uygulamasının fişinin çekilmesinin en doğru karar olacağına karar verdi. Uygulama henüz hala ücretsiz.

Asus ROG Phone 6, 5 Temmuz’da Küresel Olarak Piyasaya Sürülüyor