Twitter kullanıcıları kandırıyor! Şok iddia!

Twitter altyazı geçişi artık iOS ve Android'de mevcut

Twitter’ın bu yılın başında görevden aldığı güvenlik şefi Peiter Mudge Zatko, Elon Musk’ın elini çok güçlendirecek iddialarda bulundu.

Twitter kullanıcıları kandırıyor! Şok iddia! Son yılların en çok konuşulan alım süreçlerinden biri olan Elon MuskTwitter sürecinde son sözü mahkeme söyleyecekken, 2020 yılının Kasım ayında işe alınan ancak bu yılın başında görevden uzaklaştırılan Twitter’ın eski güvenlik şefi Peiter Mudge Zatko’nun açıklamaları Twitter’ın dava sürecine oldukça kötü tesir edebilir.

Twitter GIF'lere yeni bir özellik ekliyor

Zatko tarafından yapılan açıklamalara göre, Twitter yönetimi hem hissedarlarını, hem kullanıcılarını hem de yetkilileri kandırıyor. Buna göre platformda “korkunç” olarak nitelendirilebilecek güvenlik açıkları mevcut. Bu yüzden de Twitter’ı kullanan yüzlerce milyon insanın kişisel bilgileri her an tehlikeli üçüncü kişilerin eline geçebilir.

Twitter çalışanı şok bir açıklama ile gündemde

Twitter kullanıcıları kandırıyor! Şok iddia!

İddialarını bot hesaplar cephesinde de sürdüren Zatko, Twitter yönetiminin bu konuda da doğruyu söylemediğini ve hesaplama yöntemlerinde kullanılan veriler sayesinde bot, spam, sahte hesap sayılarının %5’in altında tutulduğunu, gerçek verilerle hesaplandığı zamansa bu sayının sanılandan çok daha yüksek olacağını söyledi.

Twitter toplu miktarda işten çıkarım yaptı

Yönetimin bot hesapların engellemesi veya azaltılmasına yönelik ciddi bir çalışması olmamasına rağmen, Twitter’a kayıtlı kullanıcıların arttırılabilmesi için 10 milyon doları bulan bonus ödemeleri yaptığı da Zatko’nun iddiaları arasında yer aldı.

Tüm bu bilgilerle birlikte Twitter’ı denetleyici kurum olan SEC’e şikayet eden Zatko’nun açıklamalarına yanıt veren Twitter yönetimi ise, tüm iddiaların saçmalıktan ibaret olduğunu ve Twitter’ın en önemli önceliğinin kullanıcı güvenliği olduğunu söyledi.

Sony yeni film projesini duyurdu!