Twitter kullanıcı sayısını üç yıldır “yanlışlıkla” fazla açıklıyormuş

TwitterElon Musk tweet embedleri için ücret talep edebilir!

Twitter, aktif kullanıcı sayısını son üç yıldır “yanlışlıkla” aslında olduğundan daha fazla açıkladığını kabul etti.

Şu sıralar Elon Musk tarafından satın alınmasıyla gündemde olan Twitter, dün son çeyreğe dair mali sonuçları yatırımcılarıyla paylaştı. Şirket tarafından yapılan açıklamalar, Twitter’ın kullanıcı sayısına dair dikkat çekici bir gerçeği de gün yüzüne çıkardı. Görünüşe bakılırsa sosyal medya devi, kullanıcı sayısını son üç yıldır “yanlışlıkla” aslında olduğundan fazla açıklıyormuş.

Şirket, dün yaptığı açıklamada, 2019-2021 yılları arasında birden fazla hesabı bulunan kullanıcıları da birden fazla kişi olarak hesapladıklarını, bu yüzden toplam kullanıcı sayılarının aslında olduğundan daha fazla çıktığını kabul etti. Yine de aradaki farkın 2 milyonun üzerine hiçbir zaman çıkmadığına, bu yüzden aslında bu hatalarının kayda değer bir fark yaratmadığına dikkat çekildi. Twitter’ın günlük aktif kullanıcı sayısı son olarak 217 milyon olarak açıklanmıştı.

Yine de şirketten gelen bu açıklama, kullanıcı sayısındaki artışın aslında tahmin edilenden de kısıtlı olduğunu gösterdi.

twitter 2

Şirket tarafından dün açıklanan bir diğer önemli detay da şirketin son çeyrekteki toplam geliri oldu. Şirket 2022’nin ilk çeyreğinde 1.2 milyar dolar gelir elde etti. Bu gelirin 1.11 milyar doları reklamlardan elde edildi. Ancak 1.2 milyar dolar gelire karşılık şirket 128 milyon dolar işletme zararı açıkladı.

YouTube kanalı abone hilesi! Denendi çalışıyor