Sony, Xperia 1 IV’ün lansmanı için 11 Mayıs’da bir etkinlik planlıyor

Sony’nin Xperia 1 IV modeli bir süredir haberlerde yer alıyor ancak telefonun lansman tarihi doğrulanmadı. Şimdi Sony , bu ay amiral gemisi Sony Xperia 1 IV’ü görmemizin beklendiği bir lansman etkinliğini resmen duyurdu.

Sony, markanın 11 Mayıs’ta bir lansman yapacağını doğrulayan bir tanıtım videosu paylaştı. Şirket, etkinlikte piyasaya süreceği üründen açıkça bahsetmemiş olsa da, tanıtım videosu bir amiral gemisi Xperia telefonuna işaret ediyor.

Xperia 1 IV

Gelecek olan bu amiral gemisi telefon büyük ihtimalle Sony Xperia 1 IV olacak. Tıpkı önceki yinelemelerde olduğu gibi, Xperia 1 IV’ün de premium özellikler sunması bekleniyor.

Akıllı telefon geçtiğimiz günlerde Geekbench sertifikasını geçti ve tek çekirdek bölümünde 1204 puan, çok çekirdek bölümünde ise 3352 puan aldı. XQ-CT54 model numarasına sahiptir ve Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti tarafından desteklenmektedir. 12 GB RAM’e sahiptir ve Android 12 işletim sistemine sahiptir.

Tasarım henüz resmi olarak onaylanmasa da, telefonun konsept görselleri LetsGoDigital tarafından ortaya çıktı . Cihaz, 21:9 en boy oranına sahip 6.5 inçlik bir ekrana sahip olacak. 120Hz yenileme hızı ve 4K çözünürlükle gelmesi bekleniyor. Gorilla Glass Victus korumasına ve HDR desteğine sahip olacak.

Optiklere gelince, telefonun ZEISS marka sensörlerle geldiği söyleniyor. Ultra geniş ve telefoto sensörlerin dahil olduğu üçlü kamera sistemine sahip olması bekleniyor. Telefonun yana bakan bir parmak izi tarayıcı ile gelmesi ve 45W hızlı şarj desteği ile 5.000 mAh pil içermesi bekleniyor.

OPPO Reno 8 fotoğrafları ortaya çıktı