Twitter, geliştirici konferansını yeniden canlandırıyor

Twitter, geliştirici konferansını yeniden canlandırıyor

Yedi yıllık bir aradan sonra Twitter, bir kez daha yüz yüze geliştirici konferansına ev sahipliği yapıyor. İşte tüm detaylar.

Şirket, 16 Kasım’da San Francisco’da gerçekleşecek olan Chirp’i geri getiriyor. Chirp, Twitter tarafından gerçekleştirilen 2010’daki ilk geliştirici konferansının adıydı. Ancak etkinlik sonraki yıllarda iptal edildi. Şirketin en son canlı geliştirici konferansına ev sahipliği yaptığı zaman 2015’te Twitter Flight idi. O zamandan beri Twitter’ın geliştiricilerle biraz sert bir ilişkisi oldu. Şirket, 2018’de son derece popüler olmayan ve yeterince iletişim kurulamayan bir dizi API değişikliği yaptı. Üçüncü taraf istemcilerinin üreticileri özellikle etkilendi ve şirketi uygulamalarını “kırmakla” suçladılar.

Twitter, geliştirici konferansını yeniden canlandırıyor

Daha yakın zamanlarda, şirket geliştiricilerle olan ilişkisini (bir kez daha) iyileştirmeye çalıştı. Şirket, 2020’de API’sinin tamamen yeni bir sürümünü piyasaya sürdü. Araştırmacıların platformu incelemesini kolaylaştırmak için yeni araçlar da tanıttı. Ayrıca, kendi uygulamasında bazı üçüncü taraf hizmetleri önermek gibi geliştirici dostu yeni özellikleri test etti.

Etkinlikte gündemin tam olarak ne olacağı belli değil. Şirket, bir blog yazısında, “bir açılış konuşması, teknik oturumlar ve sorularınızı yanıtlamak ve küresel topluluğumuzdaki diğer geliştiricilerle bağlantı kurmak için Şirket Geliştirici Platformu ekibiyle tanışma fırsatları” olacağını söyledi. Açılış konuşması, bizzat katılmayanlar için Twitter’da da canlı olarak yayınlanacak. Elon Musk şirketi devralmaya çalışırken, şirketin geleceği hakkındaki belirsizliğe rağmen şirketn konferansa devam etmesi de dikkate değer.

Xiaomi Band 7 küresel pazarda satışa çıkmadan güncelleme aldı