Twitter hissedarı Elon Musk yenilikler getiriyor

Twitter hissedarı Elon Musk yenilikler getiriyor

Kısa süre önce Twitter platformunun en büyük hissedarı olan Elon Musk, web sitesinde kullanıcılara düzenleme düğmesi isteyip istemediklerini soran bir anket yayınladı. İşte detaylar.

Twitter CEO’su Parag Agrawal tarafından retweetlendiğini görene kadar insanlar bu anketin şaka olduğunu sandılar. Ancak Agrawal tarafından retweetlendiğinde anketin ciddi olduğu anlaşıldı. Söz konusu anketin sonucuna göre sosyal medya platformu bünyesinde ciddi bir değişikliğe gidebilir diyebiliriz. Twitter CEO’su “Bu anketin sonuçları önemli olacak. Lütfen dikkatlice oy verin” ifadelerini kullandı. Birçok Twitter kullanıcısı yıllar içinde bir düzenleme düğmesi talep ediyordu. Zira Twitter üzerinden atılan bir tweette değişiklik ve düzenleme yapmak şu an için imkansız.

Twitter hissedarı Elon Musk yenilikler getiriyor

Sosyal medya platformu bir düzenleme butonu getirmemek için adeta direndi. 2020’de Wired ile bir soru-cevap videosunda, Twitter’ın kurucu ortağı ve eski CEO’su Jack Dorsey, web sitesinin “muhtemelen hiçbir zaman” bir düzenleme düğmesi eklemeyeceğini söyledi. CEO, sosyal ağın bir metin mesajı servisi olarak başladığını ve bir metni gönderdikten sonra geri alamayacağınızı açıkladı. Twitter görünüşe göre bu havayı ve hissi korumak istedi.

Sosyal ağın yüzde 9,2’sini satın almadan önce çok üretken bir tweeter olan Musk, şirketin bu görünümü değiştirmesi için katalizör görevi görebilir. Bu yazı itibariyle, ankete katılan 1.439.779 hesabın yüzde 74,7’si düzenleme düğmesine “yes” oyu verdi. Eğer “yes” kazanırsa Twitter’ın özellik üzerinde hemen çalışmaya başlayıp başlamayacağını göreceğiz.

Apple, Fitness+’a ebeveynler için antrenmanlar ekliyor