Twitter güvenlik açığı ortalığı karıştırdı!

Twitter

Twitter Elon Musk tarafından ele geçirildi ancak ne yazık ki çoğu şey hala yolunda gitmiyor. Şimdi de bir güvenlik açığı söz konusu. İşte tüm detaylar.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Twitter’ın 2018’de kullanıcıların kişisel bilgilerinin açığa çıkmasına neden olan bir güvenlik sorununu nasıl ele aldığını araştırıyor. Bloomberg’e göre hata, şifreler sıfırlandığında insanların e-posta adreslerini görüntülemesine olanak tanımıştı ve potansiyel olarak kullanıcı kimliklerini de açığa çıkardı. Raporda, SEC’in o dönemde şirketten sorumlu olanların kusurları hissedarlara gerektiği gibi açıklayıp açıklamadığını ve uygun kontrolleri uygulayıp uygulamadığı araştırılıyor. Geçtiğimiz yıl Elon Musk, Twitter’ı satın alma taahhüdünden kurtulmaya çalışırken bu kusura dikkat çekilmişti. Musk, Twitter’ın uzun süredir operasyonel sorunlarla uğraştığını ve kullanıcı verilerini gerektiği gibi korumadığını ileri sürdü.

Twitter, doğrulanmamış kullanıcıların gönderebileceği DM sayısını sınırlıyor

Musk, devralma teklifinden elini çekmeye çalışırken, platformun eski güvenlik şefi Peiter Zatko, geçen Ağustos ayında SEC’e, platformun güvenlik açıklarını bildirdi. Platformu saldırılara karşı koruma konusunda Twitter’ın “aşırı, ciddi eksiklikleri” olduğunu iddia etti.

Jack Dorsey, SEC’in araştırdığı söylenen olay sırasında platformun CEO’suydu. Halefi Parag Agrawal o zamanlar baş teknoloji sorumlusuydu. Bloomberg’e göre o dönemde platformun hiçbir yöneticisi yanlış bir şey yapmakla suçlanmamıştı. Sızıntılar, SEC’in soruşturmasını ne zaman tamamlayacağının veya bunun sonucunda herhangi bir yaptırım eyleminin beklenip beklenmediğinin net olmadığını belirtiyor. Ancak Musk’ın başı bir süre daha beladan kurtulamayacak.

Google 32.5 milyon dolarlık cezayı ödemekten kurtuldu